Az ember gyanútlanul söpör végig a Facebookon, aztán egyszer csak a semmiből meglát egy hirdetést, ami felkelti az érdeklődését. Irány a Marketplace és nézzünk utána ennek a kiszélesített, nagy szárnyas Ladának! 
 
Az már az első képek láttán kiderült, hogy nem egy átlagos gép került eladósorba. Az ár láttán pedig egyértelművé vált, hogy nagyon komoly technika lapulhat a lemezek alatt. Ugyanis 22000.- euróért biztos nem egy sima "ezerkettest" tolhatunk a garázsba. 
 
Ahogy a hirdetésben is írják, ez egy Lada, keresztezve E36-os BMW-vel és Lancia Integrale motorral! A kaszni FIA által homologizált bukócsővel van szerelve, megerősítve, és üvegszálas elemeket kapott. 
 
Az autó orrában 2 literes 16 szelepes turbós motor dolgozik 400+ lóerővel és eddig mindössze 300 km-t mentek vele pályán. Portolt hengerfej, kovácsolt JE dugattyúk, kovácsolt FCP hajtókarok, ARP hengerfejcsavarok, egyedi kipufogórendszer, Holset HX32 turbó, alu hűtő, Mocal olajhűtő, egyedi. 30 literes üzemanyagtartály, Facet és Bosch benzinpumpákkal. Cluchnet kerámia kuplung ZF 5 sebességes BMW váltó, 3.91-es BMW diffi, Ecumaster Black motorvezérlő, Ecumaster datalogger és elektromos fojtószelep. 
 
Az autó alatt E36 kupé futómű, E46 első lengőkarok, Coolerworx állítható hátsó lengőkarok, állítható Eibach stabilizátorok, XYZ állítható versenyfutómű található. A kerekek elöl 8,5, hátul 10x17-es méretűek. A megállásról Porsche 911 féknyergek, EBC betétek, Wilwood főfékhenger gondoskodik, Tilton pedálgép és Wilwood hidraulikus kézifék egészítik ki a rendszert. 
 
Akárhogy nézzük ez egy nagyon durva projekt és minőségi alkatrészeket használtak fel, szóval valószínűleg elég stabil is lehet az autó. 
 
Ha lenne 22000.- euro a zsebben elmennél érte?