A benzinvérű férfiak agyába bele van kódolva, hogy teljesen haszontalan gépeket alkossanak. Aztán ez vagy megvalósul, vagy nem. Ezek az elembeteg masinák elég sokszínűek lehetnek, hiszne nincsenek határok. Mindenki mást képzel el és valósít meg. Innentől fogva pedig, azt is tudjuk, hogy a traktor tuning is létező műfaj! 
 
5 literes V8 motor, Monster truck hátsó gumik és candy red fényezés. Leginkább így lehet a legkönnyebben jellemezni a képeken látható agymenést. Ennek a traktornak a tulaja gumikkal foglalkozik. Szeretett volna valami olyat, amire mindenki felkapja a fejét. Szerencsére imádja a sebességet és mellette szereti a mezőgazdasági gépeket is. Elég furcsa dolog ez, de ebből egyértelműen következik, hogy mire is volt igazán szüksége. 
Először is kellett egy donor, ami egy 1950-es évek környékéről származó McCormick Farmall Model Super H traktor volt. Nagyon rozsdás volt és nagyon nem működött. Két műhely is kudarcott vallott a felújítás és építés közben, majd egy harmadiknak sikerült rendbehoznia, de csak külsőleg, mert a traktor még mindig nem működött. Úgyhogy a Smoke'm Garage inkább saját kezébe vette a dolgot és újra darabokra szedte az egészet. 
 
Az első lépés az új fényezés volt. A zöld színt eltávolították és két tónusú fényezést kapott az egész. Sötét szürkét és candy red-et. Ezután felkerültek a kerekek, amik hátul egészen beteg méretűek. 66" magas, 43" széles és 360-400 kg darabja. Ezek igazi Monster Truck gumik, amiket a show-kon lehet látni. Nyilván nem számít, hogy mennyire képes felszántani majd a szántóföldet, hiszen ez egy showtraktor! 
 
A fékeket is átépítették. Tárcsafékes rendszert kapott az öreg traktor, ami egy versenyautóból érkezett és Wilwood elemekből áll. Természetesen nem azért volt szükség ekkora fékekre, mert a 33 lóerőt kellett rendesen kordában tartani, hanem mert a gyári motor helyére valami egészen elképesztő szív került. Holden 308 V8 blokk, ami a felújítás után, 241 lóerőt képes szabadjára engedni. Ez az erő pedig tökéletesen elég arra, hogy a megvadított traktor, még harmadik fokozatban is képes legyen megemelni az orrát kisebb gázadásra is. 
 
Szinte minden alkatrész egyedileg készült a traktorhoz, ami nem meglepő. Azonban nem csak maga az építés őrült, hanem az is, aki megüli ezt a beteg szerkezetet és elhihetitek, erre is megvan az ember! 
 
IDE KATTINTVA még több képet találtok, ahol a részleteket is megcsodálhatjátok! 





 

 

Forrás: Speedhunters