Amikor az ember mögött egy olyan cég áll, mint az ABT, akkor elég nehéz mellényúlni. Könnyedén elkészülhet egy olyan egyedi gép, amire garantáltan mindenki felkapja a fejét. Persze ehhez szükség volt Daniel Abt fantáziájára is, aki egy olyan teljesen egyedi A1-et álmodott meg, ami egyszerre zseniális és brutális! 
 
Ha mondjuk van egy Audi A1 40 TFSI a birtokunkban, akkor már elégedettek lehetünk, azonban mint mindent, ezt is izgalmasabbá lehet tenni. Pedig a recept egyszerű. Kiszélesített bódé, különleges felnik, erősebb motor és látványos külső megoldások. Máris kész van a szemmágnes! Az ABT A1 nem csak egyszerűen kiszélesedett és nem is a manapság divatos elemeket használták fel a szélesítéshez, hanem egyedi, az autó formájához képest, szokatlan elemeket, amik ráadásul nem olvadnak össze a kasznival, hanem "szabadon" állnak. Ezt pedig Erik Aleksanjan, sokszög mintája egészíti ki, ami egyik oldalon fekete, másik oldalon pedig piros alapon vonz minden tekintetet. Természetesen fóliázva van az autó. Ehhez még hozzájön a karbon motorháztető, ami beömlőket is kapott és a hátsó karbonszárny, ami szintén nem egy visszafogott darab. 
 
A kerékjáratokban 19-es, kovácsolt ABT ER-F felnik forognak, amiknek a különlegessége, hogy egy arany gyűrű is található a küllők mögött, ez pedig kicsit a Formula E versenyautók felnijére emlékeztet. A felnikre pedig Michelin Pilot Sport Cup 2 gumikat húztak 265/30-as méretben, amiknek piros az oldalfala. Az autó alá H&R futümű került, így kicsit lejjebb is került a kocsi és közben még stabilabban fekszik a kanyarokban. 
 
Az utastérben is történtek változások. Szinte mindent alcantara borít. Bekerült egy bukócső is, nincs hátsó üléssor és az ülésekbe hímzett "One of One" felirat is emlékeztet mindenkit arra, hogy ez nem egy átlagos A1. 
A géptető alatt immáron 400 lóerő tombol. A 2 literes TFSI erőforrás kapott néhány kiegészítőt, új, egyban hangosabb kipufogórendszert, ami két darabb, egyenként 114 millis karbon végben végződik. 
 
Persze ha nem akarunk ennyire egyediek lenni, akkor az ABT kínál egy visszafogottabb megoldást is, mégpedig úgy, hogy az A1 40 TFSI 200 lóerős motorját 240-re húzzák fel, új rugókat szerelnek be és 18-as ABT SportGR felniket csavaroznak fel, 215/40-es gumikkal szerelve. 
 
Mindenki döntse el maga, hogy melyik verzió tetszik jobban, de az biztos, hogy a szélesített változatnak elég sávtakarító megjelenése van és a 400 lóerő is elég meggyőző lehet!