Első ránézésre egy gyári állapotú, letisztult, sallangoktól mentes Z30-at látunk, amin egyedül a felni nem illik a képbe, legalábbis számomra. A retro JDM gépek töretlen sikernek örvendenek, így nem csoda, hogy egyre több bukkan fel belőlük. Mindegyik más stílust képvisel. Van, aki a gyári dolgokat szereti, van, aki inkább extrém irányba viszi el és persze vannak olyanok is, akik a teljesítményt hajszolják és a lemezek alatti technikát fejlesztik. A Project 280Z-06 esetében viszont már a név alapján sejtjük, hogy itt többről van szó, mint felújításról és korhű elemek felszereléséről. 
 
A külsőn elvégzett módosítások nem túlzóak és nem tartoznak a manapság divatos kategóriába, viszont egy szép, gyári megjelenésű 280Z mindig felhívja magára a figyelmet. California hátsó szárny, Skillard toldat, 8x17-es Motegi Racing Traklite 2.0 felnik és az ezekre húzott Falken Azenis RT-615K gumik jelentik a változást. 
Szóval kívülről teljesen korhű és patent a megjelenés, a géptető alá pillantva viszont egy darabig keresgélni kell az állunkat. 
 
Ugyanis már a 2002-es Corvette Quicksilver ezüst árnyalat is arra utal, hogy itt amcsi technika lapul a lemezek alatt. A Chevy V8 400+ lóerős és 542 Nm nyomatékot ad le, ami egyébként egy Z06-ból érkezett. K&N légszűrő, kerámia bevonatos leömlők, egyedi kipufogórendszer, Magnaflow hátsó dobbal, a motorhoz pedig 4L60E váltó csatlakozik. 
Techno Toy Tuning és Tokico elemekből álló állítható futómű, Wilwood fékek szerepelnek még a listán. 
 
A beltérben Sparco R100 ülések, Schroth Rallye biztonsági övek, Grant sportkormány található, illetve ami külön érdekesség, a C5 Z06 műszeregység, amit tökéletesen illesztettek a gyári Z műszerfalba. Ja és egyébként a klyma is tökéletesen működik! 
 
Az autó tulaja, Gary, egyo lyan autót akart építeni, amiben keveredik a japán autós kultúra egyik ikonja és az amerikai ikon, mindez úgy, hogy közben úgy néz ki, mintha gyári lenne az egész. Ja és Gary mindnet saját maga végzett el az autón, egy átlagos szerszámkészlettel egy átlagos méretű garázsban. Tisztelet érte! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters