A Mazda-nak nagyon jót tett a firssítés. Az újabb modellek egyre vonzóbbak és most már vannak erősebb változatok is. Ha a rozsdásodással is kezdenek valamit, akkor tényleg igazán jó alternatíva lehet. A képeken látható verzió viszont, sajnos, csak versenypályára készült. 
 
Kivállasodott kaszni, óriási hátsó szárny, 350 lóerős motor. Ez jellemzi a Mazda3 TCR-t, ami a 2020-as IMSA Michelin Pilot Challenge-re készült. A gyári 186 lóerős változathoz képest, a 4 hengeres, turbós motor, itt már 350 lóerőt présel ki magából, amihez hat sebességes váltó csatlakozik és a kormányra helyezett fülekkel tudunk váltani a fokozatok között. 
A Mazda a Long Road Racing csapatával dolgozott együtt. Ez nem egy új kapcsolat, mert a cég korábban a Global Mazda MX-5 Cup versenyautó építésében is részt vett. 
 
Bryan Ortiz, aki egyébként a Global Mazda MX-5 Cup 2019-es bajnoka, fogja vezetni a Mazda3 TCR-t. Ortiz 2017 óta 18 dobogós helyezést ért el és 6 győzelmet tudhat magáénak. Az autó a világon bármelyik TCR futamán indulhat, mert a mérnökök úgy homologizálták. 
 
Az autó január 26-án fog debütálni, egy 4 órás futamon, a Daytona International Speedway-en, a Rolex 24 versenyen. Mindenképpen izgalmas lesz és kíváncsian várjuk, hogyan teljesít a kis Mazda és persze a csapat a futamon. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 
 





 

 

Forrás: Super Street