A Porsche 911, teljesen mindegy melyik szériáról beszélünk, mindig is ott lesz a kedvencek között. A forma kortalan, csak a technika és az autó mérete változott az évek alatt. Egy ilyen autó esetében is felmerülhet az egyediség gondolata, de a legtöbben inkább a teljesítményre mennek rá, valamint játszanak a felnikkel, ültetéssel. Norvégiában viszont van egy fickó, akinek valami másra volt szüksége. 
 
A képeken látható autó 991 Turbo S volt eredetileg. A Porsche pedig kicsit kezelésbe vette és 12 hónap után egy nem hivatalos Turbo RS született, ami jelenleg 680 lóerős, de ez még csak a kezdet. Első ránézésre GT2 RS-nek tűnik, de aztán alaposabban megnézve, feltűnik, hogy nem az aminek látszik. A lökhárító, küszöbök és csomagtérajtó GT2 RS elemek, de úgy alakították át őket, hogy tökéletesen illeszkedjenek a Turbo S-hez. Ráadásul minden légbeömlő ellátja az eredeti funkcióját is. Nem lehetett könnyű feladat, de a Porsche hibátlanul vette az akadályt. 
Tovább haladva, hátul nem a GT2 RS hátsó szárnyat találjuk, hanem 991.2 GT3 RS-hez tartozó darabot. 
 
Miután a Porsche visszadta az autót a norvég tulajnak, emberünk egyből nekilátott, hogy még egyedibbé faragja a sportkocsit. Eredetileg a felnik is GT2 RS darabok lettek volna, de aztán mégsem ezeket választotta a tulaj. A Vossen készített egyedi szettet a GNS-1 típusú felniből, aminek a mérete elöl 9,5x21, hátul pedig 12,5x21 és matt fegyverszürke színt kapott. A géptető alatt duplaturbós, 3,8 literes boxer található, ami a GT2 RS-ben is, csak módosítottak a szívóoldalon és a turbók környékén is és így 680 lóerő és 850 Nm áll a sofőr rendelkezésére. Ehhez hozzájön még a TechArt által kínált összkerékhajtás és nem kell félni, hogy nem fogja tudni levinni aszfaltra az erőt a gép. 
 
Felmerül a kérdés, hogy miért nem vett inkább a tulaj egy gyári GT2 RS-t, megkímélve magát minden macerától? 
A válasz nagyon egyszerű: "Egy kétüléses kocsiba nem tudod betenni a gyerekeket és az összkerékhajtásnak köszönhetően a zord téli napokon is simán használható marad az autó." 
Teljesen logikus, nem? 
Ráadásul tökéletesen illik az amúgyis különleges gyüjteménybe, ahol Audi RS2 és Ford Escort RS Cosworth is található. 
 
A tulaj még szeretne módosítani rajta és egy svéd Supra tunerre bízta a kocsit, hogy kihozzák belőle a 900 lóerős teljesítményt. Ha elkészül, tuti durva lesz! 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters