Amikor még májusban elhintettem pár morzsát ezzel a kocsival kapcsolatban, már tudtam, hogy nagyon beteg lesz ha elkészül, de azt hiszem a kész mű bőven felülmúlta minden várakozásomat! 
Az RS4 már önmagában egy álomautó, ami az évek múlásával egyre jobban távolodik az átlagemberektől, hiszen az ára egyre csak növekszik, azonban a Turboelite és az RS Tuning valami olyat pakolt össze, hogy élőben tuti beindul a Pavlovi reflex, már ha sikerül egyszer megnézni közelebbről. 
 
Klausnak nem ez az első erőgépe. Korábban 800 lóerős géppel terrorizálta az embereket, de valami másra, erősebbre vágyott, ráadsául egy kék és egy sárga RS4 is áll a garázsában..... (Ez az info feldolgozás alatt van még...) 
 
Az egész projekt a színválasztással kezdődött. A Porsche GT3 RS, Signal Green névre hallgató árnyalata, ami nagyban meghatározta a további lépéseket. Itt jön képbe RS Árpi, az RS-Tuning guru, aki végig dolgozott a projekten, nem csak felügyelte azt. Még a fényezést megelőzően sikerült megkapni a komplett csövezést belülre, ami nagyon nem passzolt, ezért tulajdonképpen a semmiből kellett megalkotni a tökéletesen illeszkedő "mászókát", ami 60 munkaórát vett igénybe. Ezután begurították a fényezőműhelybe és felkerült az álomszín.
 
Klaus egyébként a Turboelite vezetője, szóval az már az elején biztos volt, hogy nem maradhat gyári a teljesítmény. Itt következett egy olyan lépés, amitől az RS4 fanok rángatózni kezdenek és csak annyit ordítanak az ég felé nézve, térdre esve, hogy: MIÉRT?!?!? 
A helyzet ugyanis az, hogy Klaus kikapta a 2,7 literes motort és egy R32 blokkot épített be, természetesen egy jókora csigával megspékelve. Azért beépítés előtt darabokra szedték és JE Pistons dugattyúkat, Integrated Engineering hajtókarokat, Schrick tengelyeket, Supertec szelepeket szereltek a gyári cuccok helyére. A végén pedig felkerült Comp Turbo CT5X turbó. A kipufogórendszer 100-as csőből áll végig. A hangjáról csak annyit, hogy Klaus, saját elmondása szerint, szereti a hangos autókat, de ez még neki is sok néha. 
Természetesen beszerelésre került egy megfelelő méretű intercooler, lefújószelep, nagyobb befecskendezők, két darab benzinpumpa és a kötelező írható motorvezérlő. Az eredmény? 1,3 bar nyomás mellett 767 lóerő, de ha 2 bar-ral fújjuk meg a motort, akkor 1000 lóerő és 960 Nm nyomaték szabadul el a gázpedál lenyomására! 
 
Ekkora teljesítmény mellé nagyobb fékekre is szükség volt, ezért a Porsche kínálatából választott az építő. Elöl GT2 nyergek, 365-ös tárcsákkal, hátul pedig 350 mm-es tárcsák lassítják a kocsit, amivel elég jól kimaxoltak minden helyet. Ennél nagyobb tárcsák mellett nem fértek volna fel a háromrészes, 10,5x19-es Rotiform SIX felnik, amik tökéletesen kitöltik a kerékjáratokat. 
Ezek után azt gondolnánk, hogy valami feszes, állítható, versenyfutómű került a kocsi alá, de Klaus itt is meglepetést okoz! Tudni kell, hogy ez az autó, sosem fog pályán menni, feszegetve a határait, úgyhogy az AirLift Performance levegős futómű, a 3P vezérlővel tökéletes választásnak bizonyult. Klaus is tudja, hogy ez közel sem olyan mint egy high-end állítható szett, de az igényeit tökéletesen kielégíti, mert ezzel a kocsival kiállításokra is járni fog. 
 
Ha mondjuk eddig nem koppant az állad, akkor a beltérnél tuti ki fogsz égni! Itt ugyanis totál elszabadult a fantázia. Kezdjük ott, hogy nincs hátsó üléssor. Úgyhogy a csomagtartót, ahol egyébként a levegős rendszer elemeit találjuk, és az ülések helyét alcantara-val húzták be és zöld varrással díszítették. Minden létező műanyag, a műszerfal egyes részei, a kormány, az ülések hátlapja pedig karbonból készült, vagy karbonnal vonták be! Egyszerűen fantasztikus látvány a rengeteg szénszálas elem! 
Millió apró részlet van még, amit észre sem veszünk elsőre, úgyhogy KATTINTSATOK IDE, mert elég sok képet találhattok az autóról! 
 



 

 

Forrás: Volxzone