Most őszintén! Ha lenne egy F80 M3 a garázsban, bárkinek is eszébe jutna, hogy csináljon vele bármit is? Nem drasztikus megoldásokra gondolok. Egy felnicsere esetleg vagy hasonló még simán belefér, de az a kocsi, már gyárilag elég durván néz ki. Ráadásul ez már olyan ligába tartozik, ahol minden alkatrész méregdrága. 
 
Mondjuk nem is tudom átérezni a dolgot, mert nincs ilyen autó a birtokomban, de ha lenne, akkor lehet nekem is viszketni kezdene mindenem, hogy valamit módosítsunk már rajta, ne legyen már egy "sima" gyári M3! 
 
Evan Lee is így gondolhatta és mivel imádja a módosított autókat, így nem volt meglepő, hogy a 2015-ös évjáratú F80-as bömbit is átalakította kissé. Ezeknek az autóknak a motorjában rengeteg tartalék van, hála a a turbós S55 motornak, úgyhogy itt is hozzányúltak kicsit a motorhoz. MSR és VRSF gyártmányú alkatrészek segítenek a könnyebb belégzésben és a turbók környékén. A Meisterschaft GThaus kipufogórendszer pedig a jellegzetes érces, csattogó hangokat erősíti fel. A ProTuning Freaks BootMod3 elektronikája pedig összehangolja az egészet és így 520 lóerőt lehet mérni keréken. 
 
A futómű BC Racing állítható szett, kiegészítve Cup Kit-tel. A kerékjáratokban MVForged VLS felnik forognak Toyo gumikkal. 
A karosszéria PSM karbon, widebody szettet és a hozzátartozó légterelőket kapta, illetve NWC fehér karbon koptatóval egészült ki. A fényszórók OSS Design darabokra cserélődtek, hátul pedig európai lámpatestek kaptak helyet. 
 
A beltérben Studio RSR csövezés, Dinmann karbon kormány és M Performance váltógomb valamint kézifékkar jelentik a változást. 
 
Nincs túlgondolva, de a szélesítéstől most már tényleg nagyon sávtakarító a megjelenés, már ha eddig nem menekült mindenki jobbra, amint feltűnt a visszapillantóban az autó.