Volt már olyan autód, amit annyira szerettél, hogy a halál torkából is visszahoztad volna? Nem számít mekkora baj, újra azzal az autóval akarsz gurulni és élvezni vele az utazást. 
Márk pont ilyen helyzetben volt, és nem biztos, hogy a beleölt pénzt valaha visszakapja, de ma már boldogan falja a kilométereket S3-as Audijával. 
 
Kezdjük az elején a sztorit! Adott egy audi S3, ami már alapból nem nevezhető gyengének a Quattro hajtás pedig elég jól mozgatja a kompakt bódét. 225 lóerő, 280 Nm nyomaték, de Márk ennél többet szeretett volna. Innen indul a projekt. 
 
Nagyobb turbót, nagyobb intercoolert, erősített hajtókarokat, új dugattyúkat, nagyobb injektorokat kapott a motor, mivel a cél a 400 lóerő elérése volt. Tualjdonképpen sikerült is elérni, de a célegyenesben megtörtént a tragédia. Az autó, 2 méter magasságból lezuhant az emelőről és olyan sérüléseket szenvedett, hogy menthetetlen állapotba került. Eltekeredett a kaszni. Ez az, ami a legrosszabb rémálmomban se történjen meg! Beleölsz egy csomó pénzt, energiát egy autóba. Látod magad előtt a célt és, hogy milyen jót fogsz autózni rövidesen, majd az egész, figyelmetlenségnek hála, egy pillanat alatt szertefoszlik. 
 
A legtöbben azért még próbálnák menteni a helyzetet, de valószínűleg mindenki lebeszélné az embert, hiszen egyszerűen nem éri meg egy ekkora javításba belefogni. A pécsi O.CT Tuning viszont nem isemr lehetetlent és ők sem látták túl fényesen a jövőt, de elvállalták a helyreállítást, mert látszott, hogy Márk nagyon szeretné rendbeszedni a kocsit. 
 
Az első lépés egy teljesen üres bódé beszerzése volt. Ez már csak azért is nehéz, mert az S3, sokban különbözik egy átlagos A3-tól. Végül a sok keresgélés meghozta gyümölcsét és sikerült egy jó állapottú kasznit találni. Termsézetesen ez sem volt teljesen rozsdamentes, úgyhogy először az összes létező hibát kijavították, majd lefényezték. Ezután jöhetett a következő lépés. Minden alkatrészt át kellett költöztetni az új alapba. Kábelezéstől kezdve a kárpitokig. Ez alatt pedig természetesen az olyan alkatrészeket is cserélni kellett, amik eddig fel sem tűntek. Az összes patentot kicserélték, alcantara-val húzták be a tetőkárpitot és még jobb hifi is került a kocsiba. 
 
Mivel az intercooler nagyobb mint a gyári, így a lökhárítón is alakítnai kellett kicsit, hogy elférjen.  Miután mindent átpakoltak, jöhetett a PWF "Bond Gold" fantázianévre hallgató fóliája. 
Egyébként a futómű sem gyári már, ST állítható szett engedi közelebb a földhöz a sportos háromajtóst és a kerékjáratokban, 8x19-es Vossen CVT felnik forognak. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok!