Mire jó egy 8 személyes kisbusz? Elvinni a munkatársakat dolgozni, esetleg nagyobb család esetén ideális lehet. Szóval főleg csapatszállításra alkalmas, amihez nyomatékos, takarákos dízel erőforrás párosul. Na de mi van akkor, ha egy gyártó motorsportrészlege vesz kezelésbe egyet? 
 
Az N Performance részleg, inkább a motorsportos dolgokra koncentrál és egy i30 készült náluk, ami az i30N nevet kapta. Az ausztrál csapat azonban kitalált valamit, ami egyáltalán nem szokványos. 
 
Fogták a Hyundai iMax kisbuszt, kidobták belőle a 2,5 crdi dízel motort és helyére egy duplaturbós, 3,6 literes V6 motort telepítettek, ami 402 lóerőt és 555  Nm nyomatékot képes kipréselni magából. Ehhez 8 sebességes automata váltót pattintottak fel és még egy sperr diffit is. 
 
A futómű elektronikusan állítható, a szállított személyek súlyától függően állítja be a magasságot, illetve a keménységet is, így teszi tökéletessé a vezetési élményt. Fura ez a mondat egy kisbusz esetében, de az iMax nem egy hétkönapi kisbusz. Ugyanis főleg arra épült, hogy különböző motorsportos eseményeken a közönséget szórakoztassa, ahogy körbedriftlenek vele a pályán, mindezt 8 személlyel! 
 
Az autó alá 19-es felnik kerültek, mögöttük pedig nagyobb fékeket találunk. A karosszéria egy kisebb aerodinamikai csomagot is kapott. A kisbusszal egyébként a World Time Attack eseményen is indulni akarnak, ami Sydney-ben lesz megtartva, Clubsprint, Flying 500 és Drift Cup kategóriákban. 
 
IDE KATTINTVA és IDE KATTINTVA  videót is találtok erről veszedelmes kisbuszról!