A Toyota Chaser, a legendás 1JZ motorral, elég sokunk számára képes nedves álmokat okozni. Egy olyan autó, ami akár családi autónak is megfelel, de persze ha éppen úgy tartja kedvünk, lefűzhetünk vele pár kanyart a környéken. Rengeteg potenciál van benne és meglepőbb, mint egy Supra, hiszen ott mindenki tudja mire számíthat. 
 
Guy Ellwood viszont szereti a kihívásokat és nem elégszik meg egy sima tüsszögős JZ motoros kocsival. Az egész történet még 2009-ben kezdődött, amikor Guy megfelelő alapot keresett új projektnek. Így talált rá a teljesen gyári, 1JZ motoros Chaser-re. 
A túl jó gyári állapot viszont kicsit elvette a kedvét, ezért az asszony 350Z-jén kezdte le kiálni beteges vágyait. 
 
Rövidesen mégis eljutott odáig, hogy kezdjen valamit a Toyota-val és elég hamar rájött, hogy a gyári motor nem elég neki, úgyhogy jöhetett a 2JZ! Ehhez pedig először kutatásba kezdett és viszonylag gyorsan világossá vált, hogy tól egyszerű feladat lenne bedobni egy 2JZ motort, úgyhogy valami olyan után nézett, amire eddig nem nagyon volt példa. Így sikerült találnia egy 1GZ-FE, 5 literes V12-es motort, ami egyenesen egy Toyota Century-ból érkezett. Erre mindjárt azonnal ráizgult! Gyorsan leellenőrizte, hogy létezik-e ilyen átépítés és mindössze egyet talált, ami biztosította abban, hogy nem lehetetlen a dolog. 
 
Mivel nem időre kellett elkészülnie, ráérősen építette be a motort, rengeteg egyedi alkatrészt legyártva, felhasználva. Ez egészen pontosan 7 évet jelent, ráadásul úgy, hogy akármelyik műhelyhez fordult segítségért, mindenhonnan elhajtották, mert nem merték vagy nem akarták bevállalni a dolgot, így Guy tulajdonképpen néhány baráttal, de főleg egyedül ugrott neki a feladatnak. 
 
A gyári 402 lóerő nem tűnik kevésnek, de emberünk úgy érezte, többre lesz szükség, ezért csavart egyet a dolgon és két darab turbót is ráaggatott a motorra. Ezt megelőzően persze dolgoztak a hengerfejen, JE Pistons dugattyúk, Pauter kovácsolt hajtókarok, ARP csavarok, Supertech szelepek kerültek beépítésre. Dupla, 76 mm-es kipufogórendszer, Adrenaline R kipufogódobok engedik ki a V12 hangját. A motorra két darab Garrett GTX3076R turbó, két darab 45 mm-es Turbosmart Hypergate wastegate, Turbosmart lefújószelepek kerültek. Az üzemanyag 12 darab XSpurt, 1000 köbcentis injektoron keresztül érkezik az égéstérbe, amit két darab Walbro benzinpumpa küld előre. MoTec vezérlő tartja kordában a dolgokat.
 
A motorhoz Tremec TR6060 váltó csatlakozik, amire azért volt szükség, mert 800 Nm már 3000-es fordulaton rendelkezésre áll, amivel bármilyen, ismétlem bármilyen sebességnél képesek vagyunk füstfelhővé változtatni a hátsó gumikat! A teljese teljesítmény egyébként 812 lóerő és 1150 Nm, ami bőven túl van a normálisnak nevezhető értékeken. Innentől pedig nem kérdés, hogy miért van szükség kipörgésgátlóra és menetstabilizátorra.... 
 
Az autó alatt egyébként Tein Flex futómű található, a lassításról pedig elöl 6 dugattyús AP Racing Pro5000 nyergek, 14"-os AP Racing tárcsák és Pagid Blue betétek, míg hától 4 dugattyús nyergek és Ferodo betétek gondoskodnak. A kerékjáratokban 9 és 10x18 Work Emotion XD9 felnik forognak, 235/40 és 265/35 Toyo T1 Sport gumikkal szerelve. 
 
Ezeken kívül a kocsi kapott egy komplett Final Konnexion bodykit-et és Vertex első toldatot, majd az egészet BMW Frozen Grey Metallic színnel öntötték le. 
 
Természetesen sokkal hosszabb a módosítások listája. IDE KATTINTVA még több képet és teljes listát is megtaláljátok! 





 

 

Forrás: The Motorhood