A legtöbb cég, legyen az autókereskedés, autószerelő műhely, bargácsbolt stb., a cég profiljához kapcsolódó, figyelemfelkeltő reklámot pakol ki az üzlet elé. Attól függően, hogy mekkora keret van az adott reklámra, akkora méretű és minőségű tábla, lufiember és még ki tudja milyen megoldás kerülhet az üzlet elé. Lehet bármilyen menő a boltod, de tuti nem lesz soha olyan menő, mint ennek a japán üzletnek a tulaja, akineka bejáratban egy eredeti JGTC, Toyota Supra GT500 versenyautó van letámasztva, immáron 15 éve. Háborítatlanul, abban a formában, ahogy lerakták a szállító járműről. 
 
Az autó egy 1999-es Toyota Supra, ami a 38-as rajtszámot viseli és Cerumo FK/Massimo JGTC versenyautója. Yuji Tachikawa és Hironori Takeuchi vezette. 
A versenysorozatot két kategóriára lehet lebontani. A GT300-ra és a GT500-ra. Mondanom sem kell, hogy a számok a lóerőket jelzik, így a GT300-ban olyan autók indulhattak, amik nem haladták meg  a 300 lóerős teljesítményt, a GT500-ban pedig maximum 500 lóerős versenyautókkal száguldoztak. 
Az utóbbi kategóriában olyan autók indultak, mint például Lamborghini Diablo, Dodge Viper, Honda NSX, McLaren GTR, Porsche GT1 és 1995-ben ebbe a csoportba került a Toyota Supra is. Akik sokat játszottak már videójátékokkal, azoknak egyből beugrik a TOM's Supra, a Castrol dekorral, de még ezt megelőzően egy egész flottányi kék-sárga, CerumoFK/Massimo Supra volt látható a bajnokságokon. Rövid időn belül átformálták a bajnokságot és a leggyorsabb versenynek nevezték el a GT500-as futamokat. 
 
Most valószínűleg sokan rávágják, hogy a legendás 2JZ motorral nem volt nehéz gyorsnak lenni, azonban a Toyota mérnökei nem akarták egy nehéz motort pakolni a versenyautóba, ahol minden gramm számít, hanem más irányba kezdtek el gondolkodni, úgyhogy a rally autókban már bizonyított, 2 literes, négyhengeres turbós motort szerelték be a Supra-ba, amit természetesen alapos munka előzött meg és így 493 lóerő és 600 Nm nyomaték állt a pilóták rendelkezésére, amivel már simán versenyben lehettek a Nissan legendás RB motorjaival. 
 
Na de mégis hogyan került az üzlet elé az autó? 1999-ben új szponzor vette át a csapatot, aki egyszerűen meg akart szabadulni a Supra-tól. Nem igazán kapkodtak utána, mert túl költséges volt a fenntartása. Ennek az üzletnek a tulaja viszont felajánlotta, hogy letehetik ingyen, mert neki jó reklám lenne az iroda előtt. Legalább 15 éve pedig érintetlenül áll az üzlet előtt a kocsi. Azt még a tulajok sem tudják, hogy pontosan mióta pihen ott a kocsi, de az idő vasfoga már elég jól megrágta a versenyautót, amin minden pontosan úgy van, ahogy az utolsó versenyén leesett a pályáról. 
 
Mondanom sem kell ,hogy az évek alatt, aki meglátta, egyből ajánlatot tett. Volt olyan aki egészen hihetetlenül magas összeget fizetett volna a kocsiért, de nemleges választ kapott. Természetesen egyik cikkben sem tüntetik fel a címet, nehogy turisták hada jelenjen meg, vagy kapjon le magának egy alkatrészt a legendás autóról, hiszen tudjuk milyenek az emberek. Arra kérdésre, hogy felújítják valaha, egy olyan választ kaptak a Top Gear munkatársai, hogy rajta van a listán, de nem valószínű, hogy lesz belőle valami. Ami egyébként érthető, hiszen olyan versenytechnika van benne, amihez komoly felkészülés kell. Mindenesetre egyrészt nagyon szép, ahogy a történelem egy darabja le van támasztva a bolt elé immáron 15 (vagy ki tudja hány) éve, de közben szomorú is, hogy egy ilyen nagyszerű autó elpusztul a szabad ég alatt és válik semmivé szép lassan. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Top Gear