Tegyük fel, van egy 1400 lóerős, karbon karosszériás, dupla turbós Challenger SRT Demon-od, ami tetszik a testvérednek, viszont nem kedveli a kupé autókat. (Jó, tudom, szar lehet...) 
Közeledik a 65. születésnapja és meg szeretnéd lepni valami igazán menő dologgal. Jó lenne egy Dodge, mivel nagyon Mopar rajongó, de olyan autóra lenne szükség, amit biztosan szeretni fog. Úgyhogy nekilátsz egy őrült projektbe, ami egyébként a saját autódnál is elvetelmültebb, de garantáltan tetszeni fog a testvérednek. 
 
Na szóval Alex Palermo pontosan ebben a helyzetben volt, ezért felkereste a Speedkore műhelyt, akik felelősek a Challengerért is, hogy építsenek már egy Chargert a tesójának! Alapnak egy rendőrségi Chargert választottak. Kikapták belőle a 3,6 literes V6 motort és helyére a Challenger 6,2 V8.at pattintották be, két darab Precision 6466, golyóscsapágyas turbóval, Thytek hengerfejekkel. A motor egyedi szívósoron keresztül kapja a levegőt és a kilégzést az első sárvédőkbe épített kipufogón keresztül végzi. Persze utcai használat közben, a hátsó Magnaflow dobokon keresztül történik a dolog. 
 
A teljesítmény 1525 lóerő, ami már leírva is rengeteg. Ez a rettenetes erő, Hellraiser Performance automata váltón keresztül jut el a kerekekhez. Mind a négyhez, ugyanis ez a kocsi összkerekes és karbon féltengelyek küzdenek meg a rájuk ható erőkkel. A tengelyek végeire  professzionális Mickey Thompson ET utcai gumikkal szerelt felniket találunk. Így talán irányítható is valamennyire az ördögi szerkezet. 
 
Kívül, teljes szkennelés után, egyedi, karbonból készült widebody szettet kapott az autó, és minden elem, beleértve a lökhárítókat, sárvédőket, diffúzort, mind az ultrakönnyű anyagból készült. Az utastérbe is jutott merevítés bőven, de közben teljes kényelemben is utazhatunk, ha csak éppen egy laza gurulásra vágynánk. 
 
Ennél tökéletesebb szülinapi ajándék nemigen létezik egy benzinvérű számára! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: The Drive