Hazai autókat bemutató sorozatunkban, ezúttal Nándi Fordjáról tudhattok meg pár dolgot. 
Nándi Focus-a majdnem olyan, mint Columbo felesége, annyi különbséggel, hogy képeket láthattunk már róla több helyen, de élőben még csak nagyon kevesen nézhették meg közelebbről a kocsit. 
 
"Az autó 3 éve került hozzám. Már az előző tulaj sem hagyta meg gyárinak, voltak rajta kisebb módostások ( toldatok, állítható futómű ). Nagyon tetszett az autó, de hamar rájöttem, hogy ez nem én vagyok, nem az én stílusom, illetve elsősorban a gyárias vonalak vonzottak.
 
Első körben a kasztnit szerettem volna az ízlésemre alakítani.Nem kis keresőmunka után sikerült találni egy Focus ST első lököst kettétörve, üresen. Mivel hónapokig kerestem úgy voltam vele bevállalom, valahogy csak lesz belőle valami. Hála istennek találtam rá szakembert, aki gyönyörűen összerakta nekem. Ekkor jött a belevalók keresgélése, sajnos bontottan nem igazán találtam, így maradtak a gyári új elemek. Hátul a Focus facelift hátsó lökösére esett a választásom egy Zetec toldattal, illetve rövid időn belül sikerült beszerezni egy ST szárnyat is.
 
Vágytam egy kis szolid zörgésre, beszereztem egy 2DIN-es Alpine fejegységet, hozzá 25 centis Hertz zárt ládát és az ehhez illő Hertz 2 csatornát erősítőt. Elöl SB Acoustics mélyközepek és magasak vannak az autóban. Egyelőre semmi nagy dolog, semmi extra, csak kellett egy kis zene.
 
Az első évet ebben a formában zártam. Azt hittem akkor, hogy kb itt a vége, nekem ez elég is.  Amikor megvettem az autót még Budapesten laktam feleségemmel. Ott elég sok embert ismertem meg az autó által rövid időn belül, akiknek köszönhetően elég hamar elborult az agyam és rájöttem, ez még nagyon is csak a kezdet.
 
Jött is a folytatás, kellene egy ritka és tetszetős felni. Pár hét keresgélés után találtam rá egy18-as Schmidt Vn-Line 3 részes felnire, első látásra szerelem volt. Ekkor már nem Budapesten éltünk, hazaköltöztünk Borsod megyébe. A projektből hirtelen napi használatos autó lett. Fejben már készültem rá, hogy itthon ezeken a fantasztikus utakon nem lesz egyszerű napiban koppra tekert futóval mászkálni, így jött a felismerés: kell a levegős futó. Erre rákészülve a felnik 195/35 R18 méretű gumikkal kerültek fel tavasszal. Ennél a résznél nem gondoltam át, hogy fogja bírni ezt az autó, de igazából már nem is érdekelt. Ez kell, ez tetszik és kész.Mondanom sem kell, hogy fél év alatt szétvertem az egész futóművet. Aztán pár hónap szünet következett, annyira demotivált lettem a folyamatosan bekövetkező hibáktól, hogy elment a kedvem az egésztől. Az összes hiba javítása után meg is hirdettem az autót, ránézni se tudtam.
 
Pár napig volt használtautón, mikor jött a felismerés köszönhetően a barátoknak és feleségemnek, hogy nem szabad az első pofonok után feladni. Igazuk volt, lekerült a hirdetés és rá pár hónapra bekerült egy egyedileg épített levegős futómű. A felnikre ekkor már 215/35 R18 méretű gumik mentek fel, hogy bírja a használatot. A gyári toronycsapágyak is cserélve lettek a TA Technix egy kifejezetten airhez gyártott csapágyára. És igen, itt tartok most.
 
Az autóval a 3 év alatt összesen 2 talira mentem el, valahogy sose voltam igazán elégedett vele és nem boldogított mások pozitív visszajelzése sem. Most először érzem úgy, hogy végre elégedett vagyok vele, ismét boldogan ülök bele és jó szívvel tudok ránézni. Vannak tervek jövőre is, már sikerült beszerezni a Schmidt utódját, illetve jövő év elején kap egy telifényt is. Ha minden tervek szerint alakul AMTS-en is látható lesz az autó."
 
Köszönöm a leírást! Ez a történet így kerek. Alig várom, hogy a jövő évi AMTS-n megnézhessem közelebbről az új külsővel. Addig is kitartást és sok sikert!