Az Edelbrock név hallatán legtöbben az amerikai izomautókra gondolunk. Talán ezért volt meglepő egy klasszikus japán látványa standon. Úgy tartja a mondás, hogy az ördög a részletekben rejlik és ez most sincs másképp. 

Ha jól körülnézünk a SEMA-n, szinte minden sarokban van egy LS motorral szerelt szerkezet. Nem újdonság ez, mivel ezekből a motorokból már szívó állapotban is simán elő lehet csalogatni 500+ lóerőt is, ha pedig ráaggatunk feltöltőket, akkor bizony határ a csillagos ég! a drift világában teljesen megszokott az LS swap. Nissan-ok, Toyota-k, BMW-k és még sorolhatnám, de itt most nem egy versenyautóba költöztettek amerikai izmot. 

Jesse és Jordan Henke, JH Restorations néven működtetik cégüket, Windsor-ban, Ontario-ban. Ez a Celica egy restomdo építés, ami annyit tesz, hogy a klasszikus külső alatt, modern technika lapul és ezáltal mind a teljesítmény, mind a kezelhetőség a mai autók szintjére emeli az 1973-as évjáratú masinát. 

Az autó maga egy igazi pajtalelet volt, néhány matricával. A terv az volt, hogy egy igazi pro touring/drift autó hibridet alkotnak. Így a gyári motor és az automata váltó kiugrott az autóból és helyére egy 5,3 literes LS motor került, ami még beépítés előtt DSS Racing FX kovácsolt dugattyúkat és Eagle hajtókarokat kapott. Természetesen Edelbrock alkatrészeket is találunk a géptető alatt, ha már azon a standon van kiállítva, de van Rollin' Thunder tengely, Cross-Ram szívósor vagy éppen Pro-Flo XT fojtószelepház. A Glease Manufacturing pedig olyan leömlőket készített az autóhoz, hogy már csak az külön megér egy pillantást. Egyébként ez a cég, nagyon kis mennyiségben gyárt alkatrészeket és mindegyik kézzel készül, ami már alapból jó jelnek számít ezen a piacon. Az autó teljesítménye egyébként 550 lóerő, aminek 1180 kg-ot kell cibálnia, úgyhogy képzelhetjük mennyire lehet gyors megfelelő körülmények között a Toyota. 

 

Természetesen a futóművet is az autóhoz alakították. QA1 állítható futómű garantálja a stabil úttartást, hátul pedig Ford 8.8-as híd küzd meg a rászabaduló erővel. A kalsszikus American Racing felnik elöl 9, hátul pedig 10x15-ös méretűek és mögöttük Wilwood fékek lassítják a kocsit. A megfelelő tapadásért pedig Toyo R888R gumik felelnek. 

A beltérben is a '70-es évek uralkodnak. Szerencsére itt nem próbáltak új generációs üléseket és öveket bepakolni a kocsiba, hanem a gyári székeket újították fel a Nesic Upholstery segítségével, akik korhű anyagokat használtak fel. A kockás anyag például Volkswagen gyári szövet. Emellet csupasz fémfelületeket is találunk, valamint a műszerfalat alcantaraval húzták be. Az autó első ránézésre úgy néz ki, mintha fóliázva lenne, de valójában megtartották a gyári sárga fényezést és a Brightworks Auto Art munkatársai helyeztek fel korhű dizájnt a kocsira. Egyszerűen zseniális a végeredmény és a hangja is elég durva lehet. 

Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 



 

Forrás: Carstyling