Chip Foose. A név, amit minden autóbolond ismer. Egy rendkívül kedves, roppant kreatív, zseniális képességekkel megáldott ember, aki bármihez is nyúl, garantáltan fantasztikus lesz a végeredmény. 
 
Idén nem egy amerikai alapot választott projektnek. A Jaguar E-Type mára ott van a ritkaságok között. Már egy gyári darab is különleges látvány, de a Foose Design által újragondolt verzió egyszeren felfoghatatlanul menőre sikerült. 
Ezt az 1974-es E-Type-ot megrendelésre készítette el Foose, aminek a különlegessége, hogy amerikai szív dobog a géptető alatt! 
 
A projekt elkészüléséhez 2 és fél évre volt szükség.  2017 januárban vásárolta meg a tulaj egy árverésen, és amíg a legtöbben boldogan kocsikáznánk vele, inkább még áprilisban betolta Foose műhelyébe, mert egészen más elképzelési voltak a kocsival. Foose és csapat minden egyes elemét átdolgozta a nyitott kocsinak. Beépítettek egy légbeömlőt a géptetőbe, meghosszabbították a sárvédőket és ehhez igazították a csomagtérajtót is. (Közel 13 centivel lett hosszabb.) Így még nyújtottabb lett a végeredmény, amit a hátsó lámpák és a 4 darab kipufogóvég is megerősít. Az első fényszórók sem egyszerűek. Amíg az E-Type-hoz simán rendelhetünk online új fényszórókat, addig ezeket kézzel készítették el a műhelyben! Szintén egyediek a felnik is, amik az eredeti felnik mintájára készültek, csak éppen sokkal modernebb méretezéssel. 
 
A beltér teljesen korhű maradt, hála az újrahúzott üléseknek, az analóg műszereknek és a három küllős fakormánynak. Azonban ennél sokkal komolyabb átalakítások is történtek az utastérben. Ha alaposabban megnézzük, sehol nem látunk kapcsolókat. Foose eltüntette mindet és immáron rejtve vannak, így pedig egy sokkal letisztultabb megjelenést kapott a műszerfal, amit a végighúzódó csík tesz teljessé. Új szőnyeg és új ülések kerültek beszerelésre, amitől már nem is annyira az eredeti Jaguar-ra emlékeztet a beltér, hanem az 1950-es évek sportautóinak belsejére. 
 
A lényeg viszont most következik. Ez az a pont, ahol a rajongók kiborulnak majd, ugyanis a géptető alatt nem az eredeti 5,3 literes V12 figyel 272 lóerővel, hanem egy Chevrolet-ből átemelt, 6,2 literes V8, 525 lóerővel! A motorhoz 4 sebességes automata váltó csatlakozik és a futóművet és a fékeket is az új erőhöz igazították természetesen. Az egyedi kipufogórendszernek hála pedig, sokkal előbb lehet hallani az autót, mint látni. 
 
Ne feledjétek! Még mindig tart a játék, aminek a nyereménye egy Chip Foose által dedikált póló! KATTINTSATOK IDE a részletekért! 
 
 





 

 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «