Ahogy az ember végignézi a Toyo területén kiállított autókat, kicsit meglepődve tapasztalja, hogy egy gyárinak tűnő, harmadik generációs Civic áll a sorban. Szerencsére nem volt rajta motorháztető, így azért hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem egy átlagos Civic! 

Ha valaki komolyan akar autót építeni, motorcserével és egyéb dolgokkal, akkor bele kell kalkulálnia, hogy szüksége lehet egyedi kábelezésre. A Rywire ilyen megoldásokat kínál. Számukra a SEMA nem ismeretlen terület, hiszen korábban is állítottak ki meghökkentő Honda-kat. 

Ezúttal egy harmadik generációs Civic-re esett a választás, ami sokkal többet tud, mint amennyit mutat magából. Az egséz autót darabokra szedték és az alapoktól kezdték a felújítását. Miután minden hibát kijavítottak, kipucolták a motorteret, jöhetett a fényezés, ami szintén korhű, kéttónusú, pirosból és ezüstből álló variácó. Az egészet még kiegészíti a Purple Speed első toldat és a Live Sports hátsó szárny. 

Fontos szempont a korhű kerék beszerzése is, így eredeti, japán, BBR Competition felniket csavaroztak fel, Toyo RR, csak versenypályán használható gumikkal szerelve. A felnik mögött pedig Spoon féknyergeket láthatunk, ha alaposan nézelődünk. 

A projekt legkülönlegesebb része a motor, amit egyedi tartóbakokkal sikerült a teljesen kipucolt motortérbe beszuszakolni. Egy B16B volt a kiindulási alap, ami eredetileg az EK9 Type-R gyárija. Ezt az 1,6-os erőforrást alakították át és immáron 2 literes. Többek között Myers Competition hengerfej, 55mm-es Kinsler ITB, Skunk2 tuner Stage II tengelyek jelentik a változást. A teljesítmény 240 lóerő, amihez ha hozzávesszük a Civic alacsony önsúlyát, akkor egy igen izgalmas gépet kapunk végeredményként. 

Az utastérben is versenysportos a hangulat. Csupasz fém felületek mellett, két darab Mugen versenyülés és Schroth övek, mögöttük komplett csövezés és versenyüzemanyagtank található. A műszerfalba digitális AIM MXL2 egységet építettek, az utas lábánál pedig megtaláljuk az ECU-t. 

Meglepő látvány a kis Civic, de maga az építés olyan minőségű, hogy simán ott van a helye, az elsőre, komolyabbnak tűnő gépek között. A Honda rajongók pedig biztosan értékelni fogják a végeredményt. 



 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «