Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor a Toyo idén is ellopta a show-t. Nem mondom, hogy csak itt voltak durva gépek, de ha jobban körülnéz az ember, akkor az adott területen valami egészen őrületes felhozatalt pakoltak össze a szervezők. Mint mindig, most is volt olyan, ami kicsit kilógott a sorból. Idén a képeken látható Porsche volt az. 
 
A SEMA-n mindenféle építést megtalálunk. Kiemelt platósok, földhöz vágott stance gépek, versenyautók, sleeperek, igazi showcar-ok. Szóval mindent, amit egy igazi benzinvérű szeret, de azért még így is lehet meglepetésben része az embernek. Egy Baja Carrera 4 például pont ilyen. 
 
Az autót TJ Russel álmodta és valósította meg, aki korábban a Singer Vehicle Design-nál dolgozott, azonban otthagyta a céget és megalapította a Russel Built Fabrication műhelyt Kaliforniában. Nem akart elszakadni az alapoktól, ezért egy 1991-es Porsche Carrera 4 kabriót választott alapnak. 
Miért pont kabriót? Egyrészt azért, mert valamivel merevebb mint a zárt változat. Másrészt azért, mert könnyebb volt beszerelni a bukócsövet, harmadrészt pedig azért, mert a nyitott változat nem annyira népszerű a csőlátású Porsche fanoknál, így talán nem akkora bűn amit Russel és csapata elkövetett. 
 
Szóval bekerült a bukócső és erre építettek rá még egy keménytetőt. A beltérben egyébként a csövezést leszámítva, különleges varrással díszített versenyülések is helyet kaptak.  A kasznit megemelték, 15"-os FIA által jóváhagyott Fifteen52 Gravel felniket szereltek fel és ezekre 30"-os Toyo Open Country A/T II gumikat húztak. Ezen kívül még LED-es fényszórók, ködlámpák, szúrófények és gallytörők is helyet kaptak. 
 
Az autót egyébként nem csak mutogatni akarja Russel, hanem indulni fog a Baja 911 futamon is. 





 

 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «