Két napja felrobbant az internet Elon Musk új autójának premierje miatt. Bevallom őszintén, nem követem a Tesla atyjának a dolgait, mert totál hidegen hagynak az elektromos autók, aminek az okaiba nem mennék bele. A lényeg az, hogy amikor megláttam a képeket erről az izéről, nem tudtam eldönteni, hogy a tervezők és Musk, vajon milyen tudatmódosító szerek hatása alatt álmodták meg ezt a "különleges" formát? 
 
Mert igen, ez a forma egy létező, sorozatgyártású autó formája lesz, ami különleges igényeket fog kiszolgálni a különleges megrendelőknek. (vagy legalábbis különlegesnek fogja gondolni magát az, aki megveszi magának ezt a kocsit) Az autó maga egyébként olyan, mintha egy 5 éves gyereknek a kezébe adtunk volna egy derékszögű vonalzót meg egy ceruzát és megkértük volna, hogy rajzoljon egy autót. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy egy olyan világban, ahol minden az aerodinamikus, lekerekített formákról szól, egy ilyen szögletes valaminek létjogosultsága legyen. Márpedig biztosak lehetünk benne, hogy fogunk látni az utakon is ilyen Cybertruck-ot! 
 
Az alapár 40.000 dollár, de rendelhetjük három motorral is, csak éppen akkor 70ezret kell kipengetni. Musk amúgy szerette volna valahol 50ezer környékén tartani az árat, de ez sajnos (vagy nem sajnos) nem sikerült. Ismét egy remek példa, hogy ezek az autók sosem lesznek az átlagemberek játékszerei. A hatótávolság 400 (hátsókerékhajtással) , 480 (kétmotoros, összkerekes) és 800 km (hárommotoros, összkerekes) lesz majd, természetesen ez függ attól, hogy melyik változatot vásároljuk meg. Gyorsulása 2,9 másodperc százra, ami azért elég komoly számnak számít egy ilyen guruló kockától! Csak egyféle színben lesz elérhető és ami külön érdekes, hogy akár 6 tonnát (!) is tud majd vontatni. 
 
Az autó formája a Szárnyas Fejvadász filmben látott autókra hajaz, de ezt mondjuk Musk már említette egyszer, csak senki sem vette komolyan. Mindenesetre tényleg a sci-fi filmekben láthattunk hasonlókat. A megjelenésről sok mindent nem tudni. 2021-ben és a komolyabb felszerelésűek 2022-ben fognak elkészülni, de erről még nincs pontos adat. 
 
Apró érdekesség még, a premieren történt "baki". Nem tudom eldönteni, hogy szándékosan csinálták amit csináltak, vagy tényleg valamit elnéztek, de az tuti, hogy ennél nagyobb hírverést nem tudtak volna csinálni! 
A sztori a következő: Musk bemutatta a nagyközönségnek a Cybertruck-ot, amivel kapcsolatban elmondta, hogy golyóálló és törhetetlen üvegei vannak. Nyilván a golyóállóságot nem lehetett élőben tesztelni, de az üveget igen. Egy demoüvegre ejtettek egy fémgolyót, ami egyszerűen lepattant róla, majd Musk megkérte a színpadon emberét, hogy vágja hozzá a kocsihoz is. Emberünk félve ugyan, de megtette, majd egész egyszerűen az üveg bepókhálósodott. Musk meglepődve annyit mondott: "Lehet kicsit erősen dobtad." Illetve még annyit: " De legalább nem ment át az üvegen a golyó!" 
Ment a kínos nevetgélés, majd biztos ami biztos, a másik üveghez is hozzávágták a golyót, ami szintén betört. Musk még mindig kínosan mosolygott. Szóval nem tudom eldönteni, hogy ez csak a hype miatt volt vagy baleset, de az biztos, hogy vírusként terjedtek a videók, amin összetörik az új modell üvegeit. 
 
IDE KATTINTVA megnézhetitek az esetet! 
 
(Kiegészítés: Musk már Twitteren posztolta a főpróbát, ahol tényleg lepattant a golyó az üvegről.)