A Lada kortalan és mindig egy külön életérzést képviselt. Megkockáztatom, Ladázni menő dolog. Pedig ma már futószalagon érkeznek a gyorsabb, kényelmesebb, erősebb autók, de mégis van egy réteg, aki egy Ladára vágyik, hogy aztán mindent megvalósítson, amit eltervezett.  Lassan eljut arra a szintre, hogy nem lesz a legolcsóbb projektalap, de a rajongókat ez nem érdekli. Pedig ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor egy faék egyszerűségű, nem túl kényelmes, alapból nem is gyors kocsiról beszélünk. Az interneten mindenféle építés megtalálható. Van rallyra épített, van hegyezett motoros, utcai változat és vannak az igazi stance vasak. Utóbbiak főleg Oroszországból érkeznek, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen mégiscsak az a hazai pálya. 

Denis 24 éves és régóta vágyott egy megbízható példányra. Miután megvette álmai autóját, még nem az ültetés világa vonzotta, azonban egy ismerőse megmutatta neki az OnlyDropped oldalát és onnantól nem volt megállás. Egyértelműen a lehető legalacsonyabb hasmagasság elérése volt a cél, éppen ezért az autó még mindig nincs kész. Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy sosem volt konkrét elképzelés a végleges kinézetről, sokkal inkább egy nagyobb projekt az egész, ami apránként áll össze és így lesz egyedi. 

A kocsi eredetileg fehér volt és utólag kapta meg a "cornflower blue" fantázianévre hallgható kék árnyalatú fényezést. Ami egyből feltűnik, az az autó magassága. Nehogy azt gondolja bárki is, hogy ezt egy sima állítható futóművel oldották meg! Ennél bonyolultabb a történet. A motort és a váltót megemelték 2,5 centivel, amihez át kellett alakítani a váltóalagutat is. Ezzel együtt a kipufogórendszert is magasabbra kellett helyezni és a futómű egyes elemeit is, hogy ne akadjon fel semmiben a kocsi. Az összes szilentet poliuretán darabokra cserélték és a gátlókat lerövíditették és felkeményítették. A rugók is rövidebb és keményebb darabok. Ezeknek köszönhetően sikerült elérni, hogy az autó "static", de közben használható is maradjon. 

IDE KATTINTVA még több képet találtok! 




 

Forrás: Lowdaily