Az MS-RT egy dél-walesi cég, ami Fordokra specializálódott. Egy olyan együttműködés, amiben a jármű specialista Van-Sport és motorsport legenda, Malcolm Wilson garantálják, hogy a legtöbbet kihozzák autóikból a megrendelő számára. Minden autót kézzel raknak össze és elérhető áron kínálják. 20 év motorsport tapasztalat áll a cég mögött, WRC, Global Rallycross, GT3, úgyhogy a vérükben van a versenyzés és versenyautó építés. 

Legfrissebb munkájuk a képeken látható Ford Transit Custom átépítés, ami az MS-RT R185 nevet kapta. Új első lökhárítót és hűtőrácsot kapott, beépített gyári ködlámpákkal, illetve egy első toldatot is. Ezek mellett szélesítések, küszöbök, hátsó diffúzor és hátsó szárny jelenti a változást. A diffúzorban két fényes fekete kipufogóvég is helyet kapott. 

A kerékjáratokban 18-as OZ Racing felnik forognak antracit színben és ezekre Hankook Ventus S1 evo2 gumikat húztak. Így megmaradt a terhelhetőség, hiszen mégiscsak egy teherautóról beszélünk, de közben elég dinamikusan is lehet kanyarodni az autóval. 

Kétüléses, háromüléses és ötüléses verzióban kínálják és mindegyiknek leválasztották a rakterét, így a funkció is megmarad. A Hátsó ajtót kérhetjük felfelé nyíló, vagy kétszárnyas, kifelé nyíló változatban. 

A beltérben nappa és velúr üléseket találunk, amikben megtaláljuk az MS-RT logót. Persze nem csak itt, de a szőnyegek is megkapják illetve az óra számlapján is ott figyel a cég jele. A kormány is sportosabb darab, karbon középrésszel. Minden autó megkapja a Sync3 multimédia rendszert, elhúzható oldalajtókat mindkét oldalon, raktérvilágítást, 230v átalakítót, tolatókamerát, tolatóradarokat, fűthető szélvédőt és fűthető üléseket, jobb fényszórókat integrált nappali menetfénnyel. 

Az autót 2 literes EcoBlue TDCi motor hajtja 170 lóerővel és 405 Nm nyomatékkal, amivel üresen és megpakolva is elég jól lehet haladni, ehhez pedig 6 sebességes manuális vagy 6 sebességes automata váltót választhatunk. 

Az ára 37,995 fonttól kezdődik, de ha szeretnénk 20"-os felniket, rally dekort, vagy éppen jobb hangot az autónak az MS-RT Maxhaust rendszerrel, akkor mélyebbre kell nyúlni. Mint írtam, a cég elérhető áron kínálja autóit. Kérdés, hogy kinek mit jelent az elérhető ár, de az biztos, hogy a hazai futárok örömmel dolgoznának egy ilyen dögös dobozossal! 


 

Forrás: MS-RT