Létezik annál rosszabb egy fanatikus számára, amikor az éveken keresztül dédelgetett, felújított masinája olyan kezekbe kerül, ahol nem tisztelik az autó eredetét és valami olyasmit alkotnak belőle, amire legmerészebb álmában sem gondolt az ember? 
 
Peter Jackson elég sokáig fűzte ennek az autónak a tulaját, hogy adja el neki, majd az öreg beadta a derekát és 900 ausztrál dollárért átadta az 1953-as Austin A30 kulcsait. Pete akkor 18 éves volt és 4 év kellett hozzá, hogy megvalósítsa azt, amit megálmodott és a Summernats-on mutathassa meg mit is lehet kihozni ebből a kocsiból. Ebben segített neki testvére, Paul Bennett, aki már korábban elég sok legendás erőgépet pakolt össze. 
 
Eleinte nem akartak nagy dolgokat, de aztán Pete rájött, hogy olyanra van szüksége amit eddig senki sem csinált! Az egyetlen probléma az autó mérete volt, mivel szinte semmi hely nem állt rendelkezésre. Így került a képbe a Wankel motor. Akik eddig ilyesmit csináltak, mind Lexus V8 motort pakoltak a kisautó orrába, Pete viszont egy 13B motort épített be, amire Turbonetics T60 golyóscsapágyas turbót szereltek és 1,5 bar töltőnyomás mellett, 607 lóerőt mértek, amihez ha hozzávesszük az alig 1 tonnás önsúlyt, akkor egy elég virgonc kis jószágot kapunk. A motorhoz Supra Turbo, 5 sebességes váltó kapcsolódik és hátul 9"-os, 4.11-es diffiben végződik. 
Ehhez az erőhöz, meglepő módon, az Airride Technologies-tól szereztek be levegős rendszert.  A kerékjáratokban elöl 3,5, hátul pedig 10x15-ös Cragar felnik forognak. Ezekre, 145/65 15 Michelin XZX, illetve 305/50 15-ös  BF Goodrich gumikat húztak. A felnik mögött pedig 330-as és 300-as tárcsák valamint VP nyergek lassítják a kicsi sárga kétajtós kocsit. 
 
Eredetileg Taxi dekor volt a terv, de aztán csak maradt sárga minden, ami remekül passzol a króm alkatrészekhez. Belül azért felkerült egy kis taxi dekor. A műszefal esetében magtartották a gyári műszeregységet, de azért beszereltek pár Auto Meter órát, hogy mindig tudják, hogy a motor milyen állapotban van. 
 
KATTINTSATOK IDE ha még több képet szeretnétek látni, mert elég sok részletet lefotóztak! Egyébként ez az autó nem friss építés. Egészen pontosan 2003-ban írtak róla először, de most bukkant fel egy oldalon és azt gondoltam érdekes lehet, hogy mit lehet kihozni egy ilyen betonpattanásból.  





 

 

Forrás: Whichcar.com