A hiperautók gyártóinak a fétise, hogy elérjék a 400 km/h feletti végsebességet. Persze ez érthető, hiszen ebben az árkategóriában nem elég mutogatni, hogy kinek van nagyobb. A McLaren Speedtail masinája most bebizonyította, hogy adott szakaszon, többször is képes elérni végsebességét, ami 402,33 km/h. 
 
Ahhoz, hogy ilyen tempóval tudjon száguldani, kivitték a Kennedy Űrközpont extra hosszú kifutópályájára, ahol az űrsiklók szoktak landolni. Ezen a szakaszon sikerült elérni a Speedtaillel a 402,33 km/h-s sebességet, de nem egyszer, hanem harmincszor! 
 
Amíg az űrhajó ezt 4572 méter hosszú pályát arra használta, hogy lelassítson, addig a McLaren arra, hogy többször is elérje a végsebességét és ezzel ez a modell lett a leggyorsabb  a gyártó kínálatában. A McLaren szerint az XP2 (ez a másik neve a kocsinak) 13 másodperc alatt érte el a 300 km/h sebességet.
Azt nem tudni, hogy cseréltek-e gumit a tesztelés során. (Ekkora sebesség mellett elég durva hőt termelnek a gumik, ezért használt a Bugatti különleges keverékű gumikat, hogy azok ne robbanjanak fel menet közben a Chiron tesztelésekor.) Az pedig külön elismerésre méltó, hogy a McLaren nem csak egyszer érte el a 402 km/h-s sebességet, hanem egymás után többször is. Kérdés, hogy Kenny Brack mennyire élvezte a dolgot, de ez is csak egy munka, amit el kell végezni. 
 
Itt persze nem csak a sebesség volt a fő szempont, de itt tesztelték a Speedtail aerodinamikáját is. Maga az autó valamivel több mint 5 méter hosszú és ez az elnyújtott forma teszi az autót a leghatékonyabbá, aerodinamikailag legtökéletesebbé. Mindamellett a teljesen karbon karosszéria alatt gáz-elektromos hibrid hajtást találunk ami 1035 lóerőt és 1150 Nm nyomatékot produkál. Így 5,2 kW jut egy kilogrammra, amivel ez a legjobb arány ebben a szegmensben. Az akksikat fékezéssel lehet visszatölteni, illetve a kocsihoz jár egy vezeték nélküli töltő is. 
 
Az első Speedtail jövőre fog kigurulni a McLaren gyár kapuján. Összesen 106 darab fog készülni és ismét a nagyon gazdagok élvezhetik majd az autót, mivel több mint 2 millió dollár lesz az ára.