Olyat már láttunk, hogy Mercedesbe BMW motort raktak és valahol meg is érti az ember, hiszen kevés olyan elérhető árú Merga motor létezik, ami kellően sportos. A hangsúly az elérhető áron van! Ugyanis a Merci inkább a kényelemről szól. Más kávéház egy AMG motoros szörnyeteg. Egy dolgot viszont nem lehet elvitatni. A dízel motorok terén megbízhatóak és a Terror Benz óta tudjuk azt is, hogy igazi erőgéppé lehet varázsolni a legendás OM606 motorokat. 
 
Na és itt meg is érkeztünk. Adott egy E36 kupé, ami mára igazi ikonná lépett elő és a sorhat hangjától mindenkinek feláll a szőr a hátán, a legendás M3 modell előtt pedig térdre ereszkednek a rajongók. Persze ezzel együtt az áruk is folyamatosan emelkedik és amíg korábban lehetett 2,5 millióért is venni M3-at, ma már inkább 4-6 millió között van az áruk. A négy hengeresek gyengék egy sportos külsejű autóhoz, a 20i még nem tudja azt amit a nagyok. Az igazi arany középút a 325i vagy 328i. A képeken látható autóban viszont nagyon nem ilyen motor van. Sőt! Nem is BMW és nem is benzines! 
 
Na most várok kicsit, hogy minden fanboy kitombolja magát. Remélhetőleg megmaradt a monitor, a telefon kijelzője és/vagy a billentyűzet és miután letörölték a nyáltengert az eszköz képernyőjéről amin éppen olvassák ezeket a sorokat, legyen ez köpködés vagy fröcsögő üvöltés után, nézzük meg, hogy pontosan mi is történt ennek a kocsinak az esetében. 
 
Jelen esetben egy OM605, 2,5 literes, 20 szelepes dízel erőforrás hajtja a kocsit 400+ lóerővel. (A mérésről van videó is >IDE KATTINTVA.) A motorhoz pedig a C220 6 sebességes manuális váltóját szerelték fel, illetve hátul hegesztett diffi próbálja aszfaltra juttatni az erőt. Az alap eredetileg egy 316i volt, Java Black színben. Az 5 hengeres motor teljesen állítható, mechanikus adagolót kapott, S300 Borg Warner turbót, egyedi kipufogórendszert, 44mm-es külső wastegate-et, Mercedes Sprinter lendkereket erősített kuplunggal, egyedi vízcsöveket, nagy intercoolert. Nagyjából így sikerült elérni a 430 lóerős teljesítményt, amihez nem tudni pontosan mekkora nyomaték tartozik. 
 
A futóműnél HSD állítható szett, E46 lengőkarok, M3 kerékagyak jelentik a változást. AP Racing, 6 dugattyús nyergek lassítják a kocsit, illetve mindenhol poliuretán szilentek kerültek beszerelésre. A tengelyek végein Work Meister S1 felnik forognak és ezekre Toyo R888R gumikat húztak. 
 
Kívül a kötelező M3 kiegészítők mellett egy "nelásskirács" (ami egyedi cucc) M3 GT toldat, fekete vesék, sötétített indexek lehetnek érdekesek. A motorháztetőt kicsit megemelték a jobb hűtés érdekében. A beltérben fekete tetőkárpit, piros bőr, kiegészítő műszerek hada, E46 M3 kormány, AC Schnitzer kézifékkar szerepelnek a listán. 
 
Az autó egyébként eladó volt és így akadtam rá. A korábbi turbóval 360 lóerő és 640 Nm volt a teljesítmény, ami szintén nem mozgathatta rosszul a bajor kupét. 10.000 angol fontért árulták, ami annyira nem számít rossznak, főleg ha le tudjuk nyelni a keserű pirulát a típusidegen, dízel motor miatt. 
 
Nektek mi a véleményetek? Élnétek egy ilyen szekeret?