Erős SUV-t láttunk már. Létezik gyárilag is olyan modell, ami méreteihez képest meglepően gyors. Akár az újabb X5M modellekről beszélünk, vagy ML63 AMG-ről. Sőt! Létezik japán vonalon is hasonló, a kicsit furcsa formájú, Nissan Juke-R, amiből ugyan nem lett sorozatgyártású modell, de azért a 600 lóerős fenevad eléggé felforgatta az autós világot annak idején. 
 
Na de mi van azokkal, akik szeretnének egy sportos, japán SUV-t? (vagy crossovert...) Nincs túl nagy kínálat, de ha van elegendő pénzünk, csináltathatunk magunknak egy olyan gépet, amivel ki lehet osztani pár kúpot a hipermarketig. A Severn Valley Motorsport ugyanis egy Nissan Qashqai-t szemelt ki magának áldozatul és alakított át, aminek eredménye 1150 lóerő! 
 
Azt most hagyjuk, hogy mi is volt a fő indok. Egyszerűen kellett valam iigazán ütős reklámcélból és kész. Az SVM vezetője, Kevan Kemp, besétált egy Nissan kereskedésbe, körbemérte a GT-R-t és a Qashqai-t és fejben megszületett a Qashqai R. Első ránézésre csak egy ráncfelvarrott, agresszívabb lökösökkel felszerelt SUV-nak látszik, egészen addig, amíg felnyitjuk a géptetőt és megpillantjuk a jellegzetes V6 motort. Leírni könnyebb, de tulajdonképpen szétvágták a két autót és a Qashqai bódét ráhelyezték a GT-R alvázára. Így tulajdonképpen a technika R35 maradt. 
 
Ennek eredménye az 1150 lóerő, ami egyébként lehet 950 is, ha olyan üzemanyagot tankolunk. 100-ra 2,7 másodpercre van szüksége a családi szekérnek és a 200-hoz sem kell több 7,5 másodpercnél. A negyed mérföldet 9,9 alatt tudja le és ekkor 231 a célsebessége. Amíg a GT-R akár 348 km/h-val is tud repülni, addig itt az aerodinamika megálljt parancsol, de nem kell aggódnunk, nem sokkal marad le. 
 
Az SVM 4,1 literesre alakította át a blokkot, felszerelt két darab SVM QR GT1150, saját fejlesztésű turbót, a motor komplett kovácsolt belsőt kapott. Az igazi fejtörést inkább az elektronika összefésülése okozta, de sikerült ezt is megoldani. A mutatvány 10 hónapot vett igénybe. A stabil úttartásért állítható KW futómű, Eibach stabilizátorok és Michelin gumik felelnek, míg a megállásról karbon-kerámia tárcsák gondoskodnak.
 
Mennyibe kerül egy ilyen? Bőven 100 millió forint felett. Kérdés, hogy mennyire van szükségünk egy Bugatti Veyron menetteljesítményű "bevásárlókocsira"? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street