A Dacia-nak jót tett, hogy a Renault csoport bekebelezte, de igazán még mindig nem tartozik azon autók közé, amiért megdobbanna egy jóérzésű tuner szíve. Persze nagyfateréknak tökéletes, hiszen a Skoda, Trabant, Wartburg, Lada és Dacia után egészen modern kocsiról beszélünk, de azért ne legyenek illúzióink! Ez még mindig csak low budget Renault, Dacia jellel az orrán. 

Gonosz voltam? Meglehet, de tényleg nem nevezhető szépnek a Logan. Kelet Európában viszont bele lehet futni olyan változatokba, amikre felkapja az ember a fejét. Ilyen például ez az Észtországban épült kocsi is. 

Maga a karosszéria nem alakult át, maximum a sárvédőíveket erőszakolták meg kicsit, hogy aztán beférjenek a kerékjáratokba a Chevrolet Corvette C4 felnik. A felnik körben 9,5x16 méretűek, azaz két garnitúra hátsó szettből állnak. Ezekre 195/40-es Federal gumikat húztak. Mivel a Logan 4x100 osztókörrel rendelkezik és a C4 görgők 5x120,65 osztóval, ezért módosítóra is szükség volt, így elöl 65mm, hátul pedig 35 mm-es közdarabok kerültek felszerelésre. Az autót TA-Technix futómű engedi a földre és be is döntötték a felniket a tökéletes fitment érdekében, elöl -9, hátul pedig -7 fokkal. 

De nehogy azt gondoljuk, hogy enni elég volt a boldogsághoz! A kocsit 1,5 dCi motor hajtja, de ahhoz, hogy rendesen le lehessen ültetni, megemelték a motort 4 centivel, illetve a biztonság kedvéért egyedi motorvédőt is kapott alulról, 4 mm-es lemez formájában. 

Az utastérben mindössze a mélyagyas Nardi kormány és a két darab Sparco R100 ülések jelentik a változást. 

Nem mondom, hogy kéne, de az biztos, hogy ebben a formájában alaposan megnézném, ha az utcán látnám. Ebből is látszik, hogy bármiből lehet vonzó autót csinálni, csak fantázia kell hozzá! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 




 

Forrás: Drop Mode