Biztos mondtátok már: "Ehhez a kocsihoz nem nyúlok! Megmarad gyári állapotban!

Aztán először felkerül egy felniszett, egy koptató, aztán csak le kell ültetni egy kicsit és azon vesszük észre magunkat, hogy megint van egy használhatatlan autónk és kéne egy másik szaladgálós....

Jacob is beleesett ebbe a hibába. Miután megszerezte a jogsiját, vett magának egy Volkswagen Polo-t. Felkerültek rá a WRC lökösök, új fényszórókat szerelt be, de hiányzott valami. Ez pedig az erő volt. A 3 hengeres 60 lóerős motort ugyanis mindennek lehet nevezni, de erősnek és dinamikusnak nem. Úgyhogy megkezdődött a hajsza, egy olyan autó után, ami minden téren kiszolgálja Jacob-ot. Ez pedig egy Golf R lett. (Szép szintlépés, nem igaz? Ne felejtsük! Angliában vagyunk. Ott más a helyzet mint itthon...) 

Először csak fólia került az üvegekre és légterelő az első ablakokhoz. Ez még nem számít tuningnak, de aztán arra gondolt, hogy nagyobb fékekre lenne szükség. Szerencséjére (?) pont talált 8 dugattyús Lamborghini nyergeket, úgyhogy meg is vette, felszerelt hozzá Audi RS4 tárcsákat, elöl 365mm, hátul pedig 324mm és ha már ott járt, Racingline Performance fém fékcsöveket is beszerelt. Nagy volt a boldogság, egészen addig, amíg nem szembesült azzal a ténnyel, hogy a régi felnik nem férnek el a nagyobb fékektől. 

Semmi baj! Akkor legyen olyan, ami eddig nem nagyon volt VW alatt! Ferrari FF/458 görgők, 8,5x20 méretben, 235/35-ös gumikkal szerelve. Kerék fent, jól is mutat a Golf alatt, mögötte a rikító fék, de a magasság borzalmas. Mivel Jacob használni is szeretné a kocsit, ezért levegős rendszer mellett döntött, amit a Plush cég pakolt össze és épített be. Bilstein gátlókra épített rendszer, AirLift Performance 3H vezérlővel. 

Na és innen nem volt megállás, mert akkor már legyen valami a külsővel is, alapon, felkerült pár karbon kiegészítő az RS Carbon jóvoltából (díszrács, visszapillantó tükrök háza, légbeömlők), karbon B oszlopok, SRS-Tec szélesebb sárvédők, légbeömlőkkel ellátott géptető, Xenonz UK karbon koptató, küszöbök, diffúzor, Oettinger hátsó szárny. Viszont ehhez a külsőhöz nem árt, ha van némi erő is, ezért az MRC Stage 2 szettjét telepítették a motortérbe, aminek köszönhetően, immáron 410 lóerő hajtja a kocsit. 

Na és persze ekkor már a beltér sem maradhatott gyári. Plush Automotive Wingback ülések, RS6 varrással és RS Carbon, karbon hátlappal. Szintén a hazai csapat szállította az alcantaraval és karbonnal megbolondított kormányt, de az ajtókárpitok és a műszerfal egyes elemei is szénszálas daraboknak adták át a helyüket. A csomagtérben találjuk a levegős rendszer egyes elemeit, karbon tartályokat és hardline csövezést. 

Szóval egy sima fék cserével indult a dolog és igazi showcar lett a Golfból. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 




 

Forrás: Super Street