Amikor ránézünk a képekre, egy igazi klasszikus, gyorsulásra épített izomautót látunk, ami valószínűleg kevesebb mint 10 másodperc alatt teljesíti a negyed mérföldet és csak tréleren hurcolják. Ehhez képest nagyon nem ez a helyzet és ráadásul nem is az Egyesült Államokban található ez a kocsi. 
 
Ez egy 1964-es Plymouth Valiant, ami valóban úgy néz ki mint egy versenyautó, de közben napi szinten használva van. Az Észtországban épült vas elég ritkán lát versenypályát, sokkal inkább utcai használatban van és a lámpánál szokta megtréfálni az embereket. 
 
Mario Amberg "Berg" még 2000-es évek végén kapta ajándékba az autót, egy barátjának az apjától. Egy fáradt, 6 hengeres motor volt az orrában, évek óta egy helyben állt és a rozsda is megkóstolta már itt-ott. Pont ettől volt tökéletes alap! 
Mivel Mario már 11 éves kora óta bütykölget autókat, így egy ekkora kihívás eléggé felcsigázta. 2011-ben kezdett hozzá teljes erőbedobással és rat stílusú autót akart faragni a Valiant-ból. Kipofozta a kasznit és a régi motor helyére egy 6,5 literes Chrysler B big block-ot pakolt be egy 1974-es Dodge D200 kisteherből. 
 
A motornak is külön története van, mivel 25 évig pihent egy pincében, miután a '70-es években a motorhoz tartozó autó balesetet szenvedett. Kis munnkával sikerült életet lehelni bele, be is éptették a Plymouth orrába, majd a nyomaték gyorsan haza is vágta féltengelyeket. Ez volt az a pillanat, amikor Mario úgy döntött, kicsit megpiszkálja a motort is ha már szét kell szedni a kocsit. A finn, Jyrki Aukio felújította és megerősítette a blokkot. Megnövelt kompresszió, egyedi olajteknő, Keith Black dugók, kovácsolt hajtórudak és főtengely, Edelbrock vezérműtengely járul hozzá, a körülbelül, 450 lóerőhöz. A motorhoz TorqueFlite 727 váltó csatlakozik kis módosításokkal.
 
Állítható versenygátlók kerültek beszerelésre, hátul pedig rövidített Chrysler féltengelyek és szintén Chrysler Sure Grip diffi. A felnik Weld Racing Prostar darabok, elöl 4x15, hátul pedig 10x15 méretben, Hoosier utcai slick gumikkal szerelve. A szélesebb kerekek miatt, a hátsó sárvédőket lejjebb húzták és kiszélesítették. Ez nem mindenkinek tűnik fel elsőre, de a hátsó 345-ös gumik csak így férnek el. 
 
Az autón látható feliratok, figurák mind kézzel készültek, ami Jarmo Nuutre, észt pinstripe művész érdeme. Az utastérben bukócső, Sabelt versenyülések, kiegészítő műszerek találhatóak. Az ajtókon található borítás, ami valószínűleg egy régi kanapé huzata volt, már akkor megvolt, amikor Mario a kocsit megkapta. Nem feltétlenül illik a versenyautós stílushoz, de neki tetszett, ezért nem szedte le. 
 
Mario évente 2500 km-t tesz meg az autóval, mivel mindennap ezzel jár dolgozni, de azért 2019-ben gyorsulásra is kivitte, ahol sikerült 11,3-as időt menni, 190,7 km/h-s célsebességgel, ami azért nem rossz egy ilyen öreg géptől, nem igaz? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok!  





 

 

Forrás: Speedhunters