Az Emory Motorsport híres a sajátos, Outlaw stílusban átalakított Porschekról. Annyit érdemes ezzel kapcsolatban tudni, hogy fogják a gyári 356-os modelleket és felújítják a kasznit. Nincsenek üvegszál szélesítések vagy egyéb megoldások, csakis a tiszta fémmel dolgoznak és ezzel egyidejűleg merevítik is a szükséges helyeken. Ezt követően, módosított 911 futómű kerül beszerelésre, illetve saját fejlesztésű Emory-Rothsport, 4 hengeres motor. Az autó megjelenése motorsportos, de közben teljesen gyári. Ez a belépőszintű Outlaw kategória. Ezt követi az Emory Special, ahol már a megrendelő igényeit is szem előtt tartják és a sort az Emory RS zárja, ami igazi versenyautó, ahol a modern technika és a klasszikus külső keveredik. 
 
A céget, 1996-ban, Rod Emory és felesége alapította. A képeken látható autó pedig egy baleset eredménye. Eredetileg ez az autó egy kupé volt, azonban a tető elég súlyosan megsérült. "Normális" esetben az ilyen autókat elbontják, vagy csak letámasztják a kert/garázs végében az idők végezetéig. Rod viszont meglátta benne a lehetőséget és elég hamar körvonalazódott benne egy egyedi Speedster képe. 
 
Miután a karosszériát helyrehozta és átalakította Speedsterré a kocsit, egy 205-ös, 2,4 literes, motort épített be. Elöl-hátul tárcsafékek, hátul független felfüggesztés és Koni sport gátlók zárják a sort. Az utastérben fakormány, különleges ülések és biztonsági övek jelentik a főbb változtatásokat. 
 
Leírni nyilván könnyebb, de inkább KATTINTSATOK IDE és csodáljátok meg a képeket erről a fantasztikus autóról! 





 

 

Forrás: Bodybeat