A BMW e24 egy igazi ikon. Tökéletes arányok, tökéletes forma, egy igazi cápa BMW, amivel bármikor élmény az utazás, legyen az rövid vagy hosszú táv. Sportos és egyszerre elegáns kupé forma, pazar belső és a sorhat motorok ereje teszi tökéletessé ezt a modellt. Na, de mi van akkor, ha nem elégszünk meg a gyári teljesítménnyel? Válaszként itt van Otso Inna autója! 
 
Otso épített már pár autót. Volt Nissan Almera-ja, E34-es BMW-je, turbós egyes Golfja, 570 pacival. Ez utóbbiból következik, hogy Otso szereti ha van teljesítmény a segge alatt és mivel gyermekkora óta szerelmes a 6-os cápába, várható volt, ha vesz egyet, ott a teljesítmény is emelkedni fog. 
 
Normális esetben a gyári motort szokták megfújni, vagy egy modernebb BMW motort pattintanak be, feltöltővel, itt azonban más irányt vettek a dolgok. A soros  6 hengeres motor megmaradt, csak éppen a Toyota Supra-ból jól ismert, 2JZ került a motortérbe. A gyári állapotában is jól fejleszthető motort szétkapta a JPS Motors és Eagle hajtókarokat, CP dugókat, Brian Crower tengelyeket, titán szeleprugókat, portolt hengerfejet, ACL csapágyakat kapott és ECUMaster vezérlőt. A gyári turbó helyére Borg Warner S369 csigát pattintottak fel. ( A képeken egyedi Holset HX50-et látunk.) Egyedi kipufogórendszer, Tial lefújószelep, egyedi intercooler zárja a sort. Így sikerült elérni a 830 lóerőt és 1020 Nm nyomatékot!  A motorhoz 6 sebességes ZF váltó csatlakozik, ahonnan egyedi kardánon keresztül jut el az erő a Type 210 diffibe. 
 
A tengelyek végein OZ Futura felnik forognak, 8,5 és 10,5x17 méretben. Ezekre 235/40 és 275/40-es gumikat húztak, hiszen kell a tapadás. BC Racing állítható futómű került a kocsi alá, illetve a lassításról, 4 dugattyús Outlaw betétek és E36 M3 tárcsák gondoskodnak. 
 
A külső egyébként teljesen gyári maradt, belül viszont M Tech I kormányt, alcantara-val behúzott Recaro sportüléseket, Sparco váltógombot találunk, illetve egy Samsung mobiltelefon is beépítésre került, amin kereszütl minden adatot nyomon követhet a sofőr. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car