Ha fel kéne sorolni a gyermekkor álomautóit, akkor valószínűleg, elég sok embernél szerepelne valamelyik Ferrari modell. Egy legendás sportautó, nincs ebben semmi meglepő. Nagyon kevés embernek sikerül hozzájutnia egyhez, még kevesebbnek (jut eszébe) módosítania az álomautót. Szerencsére azonban mindig lesznek olyanok, akik nem elégednek meg a gyári adottságokkal. 
 
Terry Nguyen tinédzserkori álmát valósította meg, amikor megvásárolta a képeken látható F430-at. A "belépőszintű" Ferrarit, aminek az értéke, meglepő módon, nem növekedett az évek alatt, hanem tulajdonképpen egyre olcsóbb lett. Ez persze nem jelenti azt, hogy így is marad, de amíg újonnan ezek az autók 186.000 és 217.000 dolláros áron mozogtak, addig ma már 80.000 és 120.000 dollár között hozzá lehet jutni egyhez. Mondjuk kérdéses, hogy milyen az állapota, illetve  ez csak az Egyesült Államokra érvényes adat. 
 
Terry elég sokat dolgozott azért, hogy hozzájusson álmai autójához és miután megvolt  a pénz is rá, több mint egy évig kereste az ideális, fehér-piros változatot. Ami viszont egyértelmű volt, az az, hogy BBS LM felnik fognak forogni a kerékjáratokban és a földön fog ülni a kocsi. Ezt pedig a Sadistic Iron Werks csapata oldotta meg egyedi gátlókkal és lufikkal, a vezérlést pedig az Accuair vezérlőjére bízták. A felnik a már említett BBS LM görgők, elöl 9, hátul 10,5x20 méretben, 245/30 és 275/30-as Toyo Proxes T1R gumikkal szerelve. A felnik mögött Brembo fékek lassítják az autót, elöl 6, hátul pedig 4 dugattyús nyergekkel. 
 
A motor környékén is garázdálkodtak a Sadistic Iron Werks emberei. Egyedi titán X-pipe, hővédő lemez, Fabspeed leömlő, BMC légszűrő és egy kis motorvezérlő optimalizálás szerepel a listán. 
 
A karosszéria megkapta a Scuderia első lökhárítót, hátul a Challenge lököst, amibe karbon betét került és itt találjuk a kipufogók végeit is. Az utastérben Ferrari Challenge ajtókárpitokat, Recaro Pole Position üléseket, Sadistic belső fogantyúkat és Audio Dynamics elemkből álló audiorendszert találunk. 
 
Elég ütősre sikerült az F430 és nincs túltolva, mégis garantáltan feltűnést kelt vele a tulaj, bármerre is jár. IDE KATTINTVA találtok még képeket! 





 

 

Forrás: Super Street