4 literes, dupla turbós V8  motor 641 lóerővel és 8 sebességes automata váltó. Ez elég arra, hogy a több mint 2 tonnás bódét, 3,6 másodperc alatt repítse százra, álló helyzetből, miközben a létező összes extra bele van pakolva. Ráadásul a formája sem éppen a megszokott és igazi sávtakarító kinézete van. Azt gondolom, már önmagában ez is elég ahhoz, hogy birtoklási vágyat érezzünk a behemót iránt. 
 
A tuning világában viszont a gyári dolog nem elég. Éppen ezért A Miami-ban található 1016 Industries, készített egy komplett widebody szettet a kocsihoz és picit a teljesítményt is megemelték. A szett új első és hátsó lökhárítókat tartalmaz, amik elöl 87, hátul 100 mm-rel szélesebb mint a gyári. A megrendelők kérhetik üvegszálból, karbonból és egy új, különleges eljárású, úgynevezett forged carbon változatból készülhetnek az elemek, illetve kérhetnek selyemfényű és lakkozott verziót. A cég azzal is tisztában van, hogy az ízlés és a divat folyamatosan változik, ezért minen elem cserélhető és bármikor visszaalakítható gyárira az egész.
 
A teljesítményt is két lépcsőben lehet emelni. A Stage 1 változat esetében 780 lóerős lesz az autó, de az igazi móka a Stage 2 csomagban érkezik, ahol már 840 lóerő áll rendelkezésre és ebben az esetben 11 másodperc környékén van meg a negyed mérföld. A tuner garantálja, hogy a garancia is megmarad a beavatkozás után. 
 
Mindössze 50 készlet kerül forgalomba és egy komplett szett 45.000 dollárba fog kerülni. Kérdés, hogy megéri-e, de az biztos, hogy sokkal dögösebb így a már alapból különleges modell. Az tuti, hogy aki ettől várja a plusz like-okat, annak mindenképp megéri.