Ha valami furcsán hangzik, akkor a rally és a Bentley Continental GT, egy szövegkörnyezetben mindenképp az. A Bentley-től nem idegen az autóversenyzés, de mondjuk egy igazi, hóban csapatós gépet nem igazán így képzelnénk el. 
 
Az ausztriai Zell am See-nél tartott GP Ice Race futamra készítették fel ezt a Continental GT-t. Egyedi versenymatricázás, kiemelt kaszni, szöges gumik, tetőcsomagtartó LED fényszóróval a tetején. Elsőre vadnak tűnik, de mindenképp dögös a megjelenése. Egyébként sokan azt gondolják, hogy nem illik a márkához ez a fajta versenysorozat, de azért jobb ha tudjuk, egyáltalán nem áll messze a Bentley-től, hiszen sebességrekordot is felállítottak 2007-ben és 2011-ben is. 
 
Azt se gondolja senki, hogy csak feldobtak más gumikat, meg a korábban említett dekort és fényszórókat, mert ennél lényegesen több történt. Először is az utastérben, a két Sparco versenyülés mögött található egy teljesen homológ bukócső, de a versenyövek és a tűzoltórendszer is megtalálható. A dizájn a gyártó, tavalyi Pikes Peak-en elért sikere előtt tiszteleg és a felniket is úgy fényezték, hogy tökéletesen illeszkedjenek az összképhez, így elöl kék, hátul pedig fekete színűek. 
 
Az autót 15 mm-rel emelték meg, felkerült egy Akrapovic kipufogórendszer és a felnikre szöges, Pirelli Scorpion Ice Zero2 gumikat szereltek. A motortérben dupla turbós W12 motor található, aminek a 626 lóerejével tökéletesen eljátszhat Catie Munnings, Junior WRC bajnok. 
 
A pilóta szerint az autó meglepően jól vezethető, pedig nem gondolná első ránézésre az ember. Dinamikus, jól kezelhető. Majdnem olyan mint egy pehelysúlyú rallygép. IDE KATTINTVA találtok még pár képet az autóról! 





 

 

Forrás: Super Street