Amikor szóba kerülnek a sporotsabb japán gépek, akkor főleg a Toyota Supra, Nissan Skyline, Honda NSX, Mazda RX-7 ugrik be a legtöbb embernek. Csúcsragadozóknak is nevezhetjük őket, viszont nem csak ez a réteg létezik, hanem vannak kisebb kategóriájú sportos modellek, amik nem arról híresek, hogy óriásit lehet driftelni velük, vagy éppen 300 km/h-val képesek száguldani, hanem nagyon jól kanyarodnak és a könnyű súly, valamint a pörgős motornak hála, igen gyorsak is pályán. 
 
A Suzuki Swift Sport is ilyen. Korábban a GTI volt az, amivel jókat lehetett autózni, most pedig itt van az új Swift Sport, amiben meglátta a HKS is a fantáziát és készített hozzá néhány kiegészítőt. Ez egyébként teljesen logikus döntés a cég részéről. Ez az autó a megfizethető kategóriába tartozik, jól vezethető, fiatalos és simán használható a hétköznapokon is kompromisszumok nélkül. 
 
Az autót egyébként az idei Tokyo Auto Salon-ra építette a HKS és a ZC33S bódét olyan kiegészítőkkel látták el, mint például az óriási, karbon WRC szárny. Ezen kívül egy első toldat is felszerelésre került, valamint a toldat kapott egy plusz koptatót/kést, kinek hogy tetszik, ami sokkal agresszívabbá teszi az autó elejét és természetesen ez is karbonból készült. 
 
Az autó alatt 7x18 méretű Advan Racing TC-4 felnik forognak, Advan Neova gumikkal szerelve, amiknek mérete 215/40. A fehér felnik mögött pedig, elöl, 4 dugattyús Endless nyergek és kétrészes féktárcsák lassítják a kisautót. A megfelelő úttartásról HKS Hipermax Max IV SP állítható futómű gondoskodik, ami még jobban emeli az élményfaktort vezetés közben. 
 
A motorháztető alatt is megpiszkáltak pár dolgot a HKS munkatársai. Az 1,4 literes turbós motor megkapta a GTIII Sport szettet. 1 bar töltőnyomás és a HKS Mastery ECU kombóval, immáron 200 lóerővel lehet kanyarvadászatra indulni. Ez 35 lóerővel több mint a gyári érték, viszont a cég azt állítja, hogy már 10 lóerős növekedés is azonnal érezhető az autón. Az autó kapott új intercoolert és olajhűtőt is. Hátul két darab kipufogóvég figyel ki a diffúzorból és  a rendszer rozsdamentes elemekből és sport katalizátorból áll. A hangja pedig pont olyan mint egy igazi rallygépnek. 
 
Az utastér sem maradt ki. Karbon hátlapos Bride LowMax ülések kerültek az autóba, a sofőr oldalon fix háttámlás, az utasé dönthető változat. Máson nem változtattak, viszont apró érdekesség, hogy csak és kizárólag 6 sebességes manuális váltóval érkezik a HKS Swift. 
 
Az árat nem tudni, de az biztos, hogy kevesebből kijön mint egy Godzilla vagy Supra, viszont az élményfaktor nem marad el még így sem. Biztosan jót lehet vele csapatni és ez az autó is bizonyítja, hogy nem kell 500 lóerő a boldogsághoz. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters