Aki volt Wörthersee-n, az biztosan egész éjjel hallgatta, hogyan húznak el a különböző VR6 motoros masinák. A jobbakra még turbót is aggattak és ilynekor a jellegzetes hang mellé még a prüszkölés és sípolás is hozzátartozott. 
 
Képzeljük el, ahogyan sétálunk és hátulról halljuk az ismerős hangot egyre erősebben. Közben a turbó is elkezd fütyülni. Rögtön megfordulunk és keressük a hang forrását. Egy porig ültetett hármas Golf az első gondolat, de csak egy traktort látunk közeledni. Azt gondoljuk: lehet mögötte érkezik a turbós VR6-tal szerelt Golf, de nem. A traktor adja ki a hangot.... 
 
Emil Sjödahl, traktorcross versenyeken indul. Egy 1958-as Massey Ferguson 35 a versenygép, ami gyárilag 32-37 lóerő körüli teljesítménnyel bír. Na most versenyre nem éppen ez az ideális, úgyhogy emberünk kikapta a motort egy 1992-es Golfból és átépítette a traktorba, de még előtte egy turbót is felpattintott. E85-ös üzemanyaggal sikerült 278 lóerőt mérni keréken 0,9 bar nyomás mellett. Azóta viszont 1,6 bar a töltőnyomás, úgyhogy még erősebb lett a szerkezet. 
 
A nagyobb nyomás jó dolog, csak éppen a kuplung nem bírta, ezért 6 tollú kuplungtárcsát szerelt be, ami eredetileg BMW-hez való. Mondjuk egy ilyen projekt esetében nem meglepő, hogy minden gyártó "képviseli" magát, hiszen minden próba alkalmával kiderül, hogy éppen melyik a leggyengébb láncszem. 
 
Hősünk elég jól szerepel a versenyeken ezzel a fura masinával. Az biztos, hogy nem mindennapi látvány és a hangja is eléggé rendben van! KATT IDE!