Az igazi BMW rajongók valószínűleg értetlenül olvassák a címben szereplő számokat és betűket, teljesen joggal. Ilyen modell ugyanis nem létezett. A BMW 8-as széria (E31) egy igazán különleges sportautó vagy nevezzük inkább GT-nek. Kétajtós, közel 5 méter hosszú, csak és kizárólag nagy köbcentis motorokkal szerelt, minden kényelmi funkcióval ellátott jármű. Kétféle V8 motorral ( 4 - 4,4) és három V12 motorral ( 5 - 5,4 - 5,6 ) került piacra, 4 és 5 sebességes automata és 6 sebességes manuális váltóval szerelve. Azonban igazi M8 sosem készült. Illetve egy darab van a BMW tulajdonában, de sosem készült több darab, pedig lett volna rá igény... 
 
Japánban viszont van valaki, aki akart magának egy saját M8-at és tulajdonképpen épített is egy olyat, amit a BMW is megléphetett volna annak idején! Masahiro Ito fogta a 850i kupét és belevarázsolt egy S38B36 motort. Igen, ez egy 6 hengeres erőforrás, ami eredetileg az E34 M5-ben üzemelt. Vicces, ahogy elveszik a 6 hengeres motor a 8-as motorterében, de ne feledjük, ezt az autót csak nagy motorral lehetett kapni. Természetesen ehhez a motorhoz manuális váltó dukál és egy sperr is beépítésre került, hiszen nem viccből raktak bele Motorsportos szívet. Egyébként ezzel a mutatvánnyal, Ito 100 kg-ot spórolt. A súlycsökkentés itt nem állt meg. A tető immáron karbon, úgyhogy teljesen jogos a CSL felirat az autó hátulján. Jelenleg 1590 a kocsi súlya, ami elég jónak számít, mivel egy gyári 850i súlya megközelíti a 2 tonnát. Persze nem csak a könnyebb motor és váltó valamint a karbon tető miatt sikerült elérni ezt a súlyt, hanem az olyan könnyített elemek miatt, mint például az egyedi első lökhárító, a hátsó lökös és a géptető. De ott van még a titán kipufogórendszer (-25kg) vagy a bőrülések helyére bekerült sportszékek (-80kg). A sofőr fix, míg az utas dönthető támlás Recaro ülésekben foglalhat helyet. Ito kidobta az ABS-t is és a gyári akksi helyére, versenyeken használt, könnyített darabot szerelt be. 
 
A gyöngyházfehér Alpinweiss II szín tökéletesen illik az autóhoz, pont úgy, mint a 9,5x18 méretű Enkei RS05RR felnik, amikre 265/35-ös gumikat húztak. Egyszerűen hibátlan a végeredmény! Eddig is tetszett a 8-as széria, de ez az autó teljesen megbabonázott! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters