Ahogy közeledik az AMTS nyitónapja, egyre több kép kerül ki a Facebookra, ahol a különböző oldalak, csapatok, baráti körök, klubok mutatják be azokat a vasakat, amik majd láthatóak lesznek a show-n. A képeken látható autóról a Finest OEM+ készített képeket, de az autót majd a Clean West Garage standján lehet megtekinteni. 
 
Már maga az alap is ritka, hiszen a Toyota GT86 ismertebb itthon, mint a Subaru BRZ. Ugye annak idején a Toyota a Subaru-val fejlesztette közösen a GT86/BRZ modelleket és ott volt még a Scion FR-S is. A Scion végül bezárta a kapuit és ma már nem készülnek ilyen márkájú autók. A GT86-tal a Hachiroku-nak (AE86) szerettek volna egy méltó utódot készíteni, de megoszlanak a vélemények, hogy sikerült-e, hiszen hiába a 2+2 üléses kupé kaszni, hiába hajt hátul a 200 lóerős motor nem hozza azt az élményt (egyesek szerint) mint a klasszikus 86. A Subaru által fejlesztett 2 literes 4U-GE simán elbírna egy feltöltőt is és mindjárt jobb lenne a végeredmény, de ez csak az én véleményem. 
A Subaru BRZ-ben FA20 kódjelű motor dolgozik, de ugyanazt tudja. A BRZ egyébként B: Boxer Engine, R: Rear wheel drive Z: Zenith szavakból áll. 
 
Na, de nézzük inkább a képeken szereplő autót, amit majd a D pavilonban láthattok az idei AMTS-n! A tulaj, Gábor, teljesen felújította a motort és így megvan a stabil 200 lóerő. A futómű levegős. Airlift gátlók, AccuAir VU4 szeleptömb és AccuAir E-Level vezérlő szerepel a listán. A kerékjáratokban Work XSA 04C felnik forognak, amik tökéletesen kitöltik a helyet, amikor az autó teljesen lehasal. A karosszérián STI kiegészítőket találunk, toldatok és egy "kacsafarok" szárny formájában, a  hátsó kisablakra pedig egy rács került, ami nagyon jó választás. A levegős rendszer elemei pedig a csomagtartóban kaptak helyet, nagyon igényesen beépítve. 
 
Nagyon kíváncsi leszek élőben az autóra! Még több képet IDE KATTINTVA találtok!