A múltkor az eBay-en találtam egy érdekességet, most pedig a Facebookon, a Marketplace hirdetései között bukkantam egy nem mindennapi autóra. Egy földhöz vágott, 1968-as Lincon Continental-ra! 
 
A Lincoln Continental az az autó, amire legbelül mindenki vágyik, hiszen egy óriási limuzin, klasszikus formával, V8-as motorral és hátrafele nyíló hátsó ajtókkal. Az Egyesült Államok elnökének autója is volt, szóval ha nekik megfelelt, akkor nekünk is! A modell egyébként a tizedik generációnál tart és egyre távolabb van az eredeti formától. Véleményem szerint a negyedik, vagyis a képeken látható, változat a legszebb, de ez saját vélemény, nem kell egyetérteni vele. 
 
"Odaát" szeretik ezeket a hatalmas autókat építgetni és nem csak felújított változatok, hanem igazi "custom" darabok is szaladgálnak az utakon. Most pedig itt van a lehetőség, hogy vehess magadnak egyet! Az autó tulaja, Timo Glock, 4 éve vásárolta magának. Mindent megcsinált rajta az évek alatt, hogy megbízható és üzembiztos autó legyen, úgyhogy az összes jellemző hibáját orvosolta. 
 
A géptető alatt 7,5 literes big block V8 dolgozik, C6 váltóval. A motort teljesen felújították. FiTech elektromos befecskendezést kapott, új alu hűtőt, két darab elektromos ventivel. Azonban nem a motor a lényeg, hiszen jó ha röfög a V8, de azért itt a legfeltűnőbb, az az autó magassága! 
A futómű egyedi, levegős,  építés és az Ekstensive Metalworks készítette. A csapat a Texas Metal műsorban szerzett hírnevet magának és Timo csak annyit ír: Nem olcsó szettről beszélünk. 
Az autó alját úgy alakították át, megelmelve a váltóalagutat is, hogy a kocsit teljesen földre lehet engedni. A kerékjáratokban pedig 20"-os Detroit lemezfelnik forognak. 
 
Az utastérben minden t újrabőröztek és Vintage Air, Magnum series klímát építettek be, ami a létező legdrágább és legnagyobb klíma, amit Lincolnhoz lehet kapni. Rockford Fosgate audiorendszer is került az autóba, két darab, egyenként 1000 wattos erősítő, 12"-os mélynyomó, Power series komponens szett és Focal hátsó hangszórók felhasználásával. A JL Audio segítségével pedig, bluetooth kapcsolat is rendelkezésre áll. Így megmaradt a gáyri kinézet, de közben ott lapul a modern technika is. 
 
Tényleg bitang jól néz ki és ebben a formában bármikor élném. Elképzelem, ahogy az Andrássy úton gurulok vele péntek este, aztán amikor meglátom az árát, rögtön magamhoz térek! Az autóért 45,000 dollárt kér a tulaj, ami átszámítva 13,5 millió forintnak felel meg és akkor még nem jött haza és nem honosította az ember. 
 
IDE KATTINTVA találjátok a hirdetést!