Nem kell megijedni! A képeken látható Mercit nem vágták szét, nem erőszakolták meg, nem tették tönkre! Sőt! Tökéletes utcai autóvá varázsolták. 
De akkor hogy jön ide az RWB? 
 
Nos, mint azt már mindenki tudja, a Rauh-Welt Begriff főlkeg Porsche-kat készít. ezeke közül vannak kiállítási darabok és kőkemény, 12 órás futamokon használt versenygépek is. Nakai utazgat a világban, szívja a cigijét, issza a Stella Artois-t és közben rezzenéstelen arccal vágja szét az autókat. Azonban ez nem valósult volna meg, ha nincs az egész mögött valaki, aki egyengette a mester útját, illetve odafigyelt a marketingre és a Japánban található központ működésére. Ez az ember Cue Tetsuro Yamazaki és a képeken az Ő autóját láthatjátok. 
 
Yamazaki-san 20 éve barátja és munkatársa Nakai-nak. Kettőjük közös munkájának eredménye az, ahol az RWB most tart. Yamazaki is elég komoly guru, már ami a technikai részeket illeti és a versenyautók elkészülésében is komoly szerepet vállal, mégsem kimondottan Porsche fan, hanem jobb szereti "tolni a csillagot". 
(Például van egy 2JZ motoros 450SLC is a tulajdonában.) 
 
A képeken látható piros 190-es Merga átlagos 2.5-16 volt addig, amíg Yamazaki át nem alakította. Ami elsőre feltűnik, az a szélesítés, ami az EVO I-re hajaz és sokkal letisztultabb mint az EVO II szett. A kerékjáratokban Ronal Penta-nak tűnő felnik forognak, viszont ezek HWA Asteroid görgők, 8,5 és 9,5x17 méretben. Ez azért jó választás, mert megmarad a gyári kinézet, mégis sokkal jobb méretekkel rendelkezik. 
A felnikre Michelin gumikat húztak, a futómű pedig állítható Aragosta termék, amitől pedig megvan a megfelelő kiállása a kocsinak. Elöl EVO toldat, hátul pedig AMG szárny dobja fel a megjelenést. Ettől tökéletes az egész, de közben árad belőle az erő is. 
 
A felnik mögött Alcon/Brabus féknyergek, az utastérben pedig komplett bukócső és Recaro sportülések teszik még sportosabbá a Mercit. Egyszerűen hibátlan! Olyannyira, hogy azonnal elfogadnék egy ilyen baby Benz-t magamnak. Yamazaki-nak viszont van még 190-es a tulajdonában, ami egy EVO II. Igaz, nem teljesen gyári EVO II, de ezzel szokott pályázni, amikor úgy tartja úri kedve, és én ezért most nagyon irigylem, persze pozitív értelemben. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters