Idén meg nem igazán volt lehetőségünk rá, úgyhogy emlékezzünk vissza a tavalyi szezonra és soroljuk fel, hogy milyen autókat láttunk a találkozókon. BMW, Volkswagen, Honda legfőképp és kis százalékban, Nissanok, Opelek stb. Azt kell mondjam, nem túl színes a felhozatal. Ja ezt nem rosszból írom, mielőtt még valaki belkóstol, hiszen én is bajor gépet hajtok, csak ha jól megnézzük, nem igazán mernek az emberek kilépni a komfortzónájukból. Erre pedig egyszerű a magyarázat: Ha valami szokatlanhoz nyúlunk, akkor nem garantált a siker és ha nincs elismerés, megosztás, kellő like, akkor néhányan hajlamosak azt gondolni, hogy feleslegesen vágtak a dologba. Nem akarok vitát nyitni, úgyhogy ezen lépjünk túl és nézzük meg, hogy mit lehet kihozni egy olyan családi autóból, amivel egyébként rosszabb útviszonyok mellett is kényelmesen lehet(ett) gurulni. 
 
A Subaru Forester egy furcsa masina. Az Impreza alvázára épített autót nem nevezném egyterűnek, SUV-nek és terepjárónak sem. Valahol ezeknek a határán mozog és ha STI verzióról beszélünk, akkor megvan benne a motorsportos élmény is. Szergej és Irina tudatosan választotta ezt a modellt, már csak azt kellett eldönteniük, hogy "stance" talikra járnak vagy a természetbe hétvégenként. A végeredmény láthatjátok a képeken. Ezzel a kocsival nem igazán hagyják el az aszfaltozott utakat. 
 
Mint ahogy írtam, az autó tulajai Szergej és Irina és ez jelen azt jelenti, hogy ketten építették az autót. (Ettől romantikus a történet.) Napközben mindketten az irodában hajtottak, estep dig irány a garázs és rakták össze a kocsit. Az autónak mindig tökéletes állapotban kellett lennie és közben a lehető legalacsonyabb magasságot akarták elérni. Ráadásul "static" módban! 
 
Igen, jól olvassátok! Ez a kocsi mindig ebben a magasságban van használva! Az ok pedig rendkívül egyszerű: Nem csak alacsonyan akartak parkolni az autóval. Nyilván nem elsőre sikerült elérni ezt a kiállást. Többféle futóművet kipróbáltak az évek alatt. Most Cusco gátlók és egyedileg készült rugókon csücsül a kocsi és persze kellett néhány másik egyedi alkatrész is a kormánymű és lengőkarok környékén. Ráadásul mindent saját maguk csináltak a kis garázsukban! 
 
A felnik is évente cserélődtek. Jelenleg körben 10" széles Work felnik forognak, de az igazi meglepetés a hajtás környékén található. Az autó ugyanis csak hátul kapar. Az EJ207 motor és a 6 sebességes váltó az STI-ből érkezett. Még mindig nem egy driftmasina, de legalább minden gyári maradt és megvan a lehetőség egy kis játékra akár. 
 
Akárhogy nézzük, ez egy nagyon jól sikerült projekt és csak gratulálni lehet Szergejnek és Irinának! Még több képért pedig csak KATT IDE!





 

 

Forrás: Lowdaily