Egy kicsit kitérnék, mielőtt az autó történetébe belekezdenék. Nagyon sokan 3 hónap alatt akarják megváltani a világot és ennyi idő alatt akarnak maradandót alkotni. Nem mondom, hogy lehetetlen, de egy igazi mesterműhöz több idő kell. A cikkben szereplő autó története 2011 végén kezdődik, amikor Craig Rowley hozzájutott ehhez az autóhoz. Craig főleg egyedi kisteherautók (kint azért mást jelent ez a jelző) építésével szerezte hírnevét, előtte pedig versenyutókat is épített. Mindig is vágyott egy Carryall-ra, mivel korábban látott egyet megépítve és örökre beégett az agyába. 
 
Ezt az autót egy ismerősétől vette, aki rat rod-ot csinált belőle és az évek alatt eléggé lepusztította. Craig viszont meglátta benne a lehetőséget és megvette. Édesapja pedig támogatta mindenben, mert neki is tetszett az ötlet. Szóval apa-fia projekt volt rögtön a kezdetektől. Eredetileg csak egy menő krúzolós gépet akartak csinálni a kocsiból, de aztán jött egy gondolat és megcélozták a SEMA Show-t. Ez volt 2012 végén. 
 
Sajnos 2013 nem tartogatott túl sok jót a párosnak, mivel Craig apja meghalt. Azonban pont ez adta meg a lökést Craig-nek, hogy édesapja emlékére megépítse az autót és ott legyen a SEMA-n. Ebben segített neki Scott Griffin (Griffin Racecraft). Mustang első bölcső, egyedi, 4 lengőkaros hátsó, Ford 9"-os híd, Strange féltengelyek, Ridetech levegős rendszer, alu kardán, Wilwood fékek és egyedi üzemanyagtartály szerepel a listán. 
 
A karosszéria teljesen a földre került és a tetőt 15 centivel megrövidítették (choppolták). Lekerült az összes embléma, felirat és az üzemanyagbetöltő nyílás is. A géptető is egyedi darab és kivágták, hogy látszódjon a motor. Szintén egyedi a hátsó lökhárító is. A végén az egészet a hot rod-okról ismerős Axalta Dark Grey árnyalatúra fújták és felkerültek a lángok is. Az egészet Sprengel's Innovative Customs végezte. A kerékjáratokban 22"-os Centerline Smoothies felnik forognak, polírozott peremekkel, fényezett középpel és króm kupakokkal. Ezekre 265/35-ös Lexani gumikat húztak. 
 
A motortérben egy 5,8 literes Stroker Chevy small block figyel, 350 Turbo váltóval, alu hengerfejekkel, egyedi szelepfedelekkel és szintén egyedi tölcsérekkel a tetején. Dupla Edelbrock karbik, Victor Jr. szívósor, Sanderson leömlők, Dynomax kipufogók szerepelnek még a módosítások között, ami az S/S Fab munkája. 
 
A beltér teljesen egyedi hot-rod belső, 1959-es Impala műszerfallal, Impala műszerekkel. Az ülés egy 1980-as Chevy-ből érkezett, amit újrabőröztek. Az ajtókárpitok is egyedi darabok. A hangszigetelés Lizard Skin, bekerült még egy Lokar váltókar és Vintage Air kapcsolók. A  beltér esetében Bruce Hagee Interiors segített Craig-nek. 
 
Szóval csak sikerült összerakni az autót és Craig apja is igazán büszke lenne erre a fantasztikus autóra. Érdemes megnézni a többi képet is IDE KATTINTVA, mert rengeteg apró részletet is lehet még látni! 





 

 

Forrás: Street Trucks Mag