Egyre többen nyúlnak öreg vasakhoz, fiatalabb autókból átülve, amit meg tudok érteni. Az új autóknak nincs "lelke". Látszik, hogy azért alkották meg őket, hogy kiszolgálják az átlagemberek igényeit. Legyen bennük temérdek extra, legyen kényelmes, legyen takarékos és környezetkímélő. Ezek amúgy tök jó dolgok, de véleményem szerint, az egyediség nagyon hiányzik mindből. Nézzünk végig egy parkolón! Alig lehet megkülönböztetni egymástól a különböző típusokat. Olyan, mintha mind egy gyártósorról érkezett volna, csak más rajtuk a felirat. 
Arról nem is beszélve, hogy a motorháztetőt felnyitva, csak műanyagot látunk mindenhol és tulajdonképpen nem is lehet megszerelni őket hétvégén a garázsban, ha nincs hozzá megfelelő technikai háttér, mivel ma már mindenhez kell egy laptop, meg gyári program. 
Mondjuk akik ilyen vasakat vesznek, a legritkább esetben szeretnék bepiszkítani a kezüket vagy szeretnének eltölteni egy egész hétvégét a garázsban. Nekik hiába mutatjuk a Weber karbikat vagy egyéb old school cuccot. Persze nincs ezzel baj, hiszen a szerelőknek is meg kell élniük valamiből. 
 
Dávid viszont nem akart beállni a sorba. Vágyott valamire, amit egy csavarhúzóval is meg lehet szerelni és soha nem megy ki a divatból. Így esett a választása a Mercedes W114-re, vagy ahogy sokan hívják: az állólámpás Mercire. Dávid egy Audiból ült át a Mergába. Mindig is vágyott egy W114-re, amit természetesen nem akart meghagyni gyári állapotban és még nagyon fontos volt az is, hogy benzines legyen. 
Ez volt az első probléma, mivel benzinesből nem volt túl sok és mind erősen foglalkozós volt. Ezért aztán elkezdte nézegetni az OT-s darabokat. Így akadt rá Fóton egy teljesen gyári, 2,3 sor 6 motorral szerelt példányra. 
Az autó 7 éve állt a szabad ég alatt, de még így sem volt rossz állapotban. A karosszéria szinte teljesen érintetlen volt és ami a legfontosabb, sehol nem volt rozsda. A fényezés is gyári volt, csak pár helyen volt javítva, de semmi komoly. A beltér pedig szintén makulátlan. 
 
A 7 év "pihenő" után szükség volt néhány alkatrész cseréjére. A fékeket felújították, az összes gumi alkatrészt lecserélték. Mivel a kocsin változtatni szeretett volna a tulaj néhány dolgot, ezért az OT rendszámot leadta és sima, három betű, három szám rendszám került az autóra. A futómű módosított gátlókból és rugókból áll, ez pedig -18 centit jelent az aszfalt felé. Ekkora ültetés mellé a kipufogót is át kellett variálni, hogy ne akadjon fel sehol. Ha pedig már alul dolgoztak, a féltengelyeket is felújították. 
 
Ezt követte a megfelelő felnik kiválasztása. Nehéz dolog ez, mivel egy rosszul kiválasztott, nem korhű, túl modern darab könnyen hazavághatja az összképet. Szerencsére Dávid tökéletesen tudta ezt, így OZ Futura szettet választott a kocsi alá. A felnik elöl 8,5x17 ET20, hátul pedig 10x17 ET10 méretűek és 195/40, illetve 215/40-es gumikat kaptak. 
 
A karosszéria kupé első lökhárítóval gazdagodott, természetesen teljesen felújítva és a fényszórókat is felújították. A beltérben egy Luisi Monte Carlo fakormány dobja fel a látványt. 
Az utolsó simításokat a Respekt Autókozmetika végezte el, ahol Bacsi Ádám, egy teljes polírral és hidrofób bevonattal tette fel az I-re a pontot. 
 
Dávidnak vannak még ötletei, de egyrészt nem akar kapkodni, másrészt az idei szezon úgyis csúszással kezd, úgyhogy ha elindulnak a találkozók, újdonságként fog hatni az autó. 
 
Fotókért köszönet: Pixelkontakt