A legtöbben úgy váltanak autót, hogy mindig egy kicsit jobbat, modernebbet sikerül venni. Jelen esetben ez nem teljesen így történt. Hősünk, Roman, már kiskora óta rajong az autókért. Később aztán, amikor a Halálos Iramban első része megjelent a mozikban, Roman tudta, hogy neki is lesz egy olyan autója, amit át fog alakítani. 
 
Később kapott a szüleitől egy Toyota Rav4-et, azzal a szöveggel: Csinálja vele amit csak szeretnél! Emberünknek nem is kellett több, úgy érezte, hogy kell egy másik futómű, másik motor és a belteret is átalakította. Ez volt az a pillanat, ahonnan nem volt megállás. 
 
Maga a "stance" kultúra, egy barátjának köszönhetően érte el Roman-t. R akkoriban egy Subaru Impreza WRX STI-vel járt, a barátja pedig egy rommá ültetett Foresterrel. Az Impreza-t nem akarta használhatatlanná tenni, így a család Honda Civic-je volt az első "áldozat". Ezután eladta a Subaru-t és vette helyette egy Lada Samara-t. Igen, jól olvassátok. Számomra is teljesen érthetetlen, hogy miért csinál ilyet valaki, de a lényeg az, hogy R vett egy piros 2108-at. Itt már elvégeztek pár dolgot korábban, így meg volt emelve a motor, volt alatta állítható futómű és egy szett felni is, de a karosszériával foglalkoznia kellett. 
 
Úgyhogy darabokra szedték az autót és miután mindent felújítottak, a Ferrari Rosso Corsa árnyalatával fújták le a kocsit. Megkapta a jellegzetes Martini Racing dekort is és közben az alsó részen is dolgoztak kicsit, hogy minál lejjebb ültethessék a gépet. Átalakították a bölcsőt, egyedi, keményebb rugókat építettek be és végül 13"-os ATS Classic felniket csavaroztak fel, aminél kevés jobb választás létezik, mivel 8" szélesek és az ET 0 körüli érték. Hátra flekerült egy Foha kisszárny is és nagyjából meg is vagyunk. 
 
Az utasteret úgy sikerült megvariálni, ha létezne gyárilag GTI változat, akkot nagy valószínűséggel így nézne ki. Recaro LX-B ülések és klasszikus Momo Indy kormány emeli a beltér színvonalát, illetve némi alcantara is fel lett használva. 
Roman még szeretné kipucolni a motorteret kicsit, de ez még odébb van.
 
Még több képért KATT IDE! 





 

 

Forrás: Lowdaily