A Drop in Tuning egyet jelent a minőségi, igényes tuninggal és beépítésekkel. Patrik már bebizonyította, hogy mennyire ért az ilyen munkákhoz, ezért nem véletlen, hogy ismét különleges igényekkel keresték meg. 

 

"Az alap, egy 2019-es Volkswagen Multivan, Special Edition. 2 literes biturbó dízel, 4Motion hajtással, 210 lóerővel. Komplett Airlift Performance rendszer került beépítésre. 30 csillapítási fokozatban állítható a futómű. Az első gátló menetes "poharait" kicsit még rövidíteni kellett, hogy elég mélyre lehessen engedni az autó elejét. 4db szintszabályzó szenzor is bekerült a lengőkarokra. 2db 2.5gallonos Airlift tartályt és egy Viair 444c kompresszort kapott. Az egész install az autó alvázára lett felfogatva, 3D tervezett, lézervágott és CNC hajlítóval formált  2mm saválló acélból készült "doboz" formájában. Kapott egy hűtőventillátort a tetejére a szellőztetés végget. Belülre zajelnyelő habszivacsot, kívülre pedig egy vastag gumihoz hasonló rücsi réteget. Ez mind a rezgés elnyelés és hang miatt. Fontos volt, hogy az utastérben utazókat ne zavarja a kompresszor működése, és ez sikerült is. Minimális a zaj, kb mintha egy jó kipuff lenne a kocsi alatt. Az Airlift vezérlő touch paneljét a klíma keretbe faragtam bele a 3D nyomtatott konzol segítségével, és egybe lett fújva a többi beltérelemhez illesztve. A navi balján lévő légbeömlőt áldoztuk be a cél érdekében, így a vezérlő mindig szem előtt illetve kéz elött van. Az autó bizonyos pontjai teljesen lerakva kb 2cm-re vannak a földtől. BBS RS 708 került alá, 9x20"-ba, et 22-vel. Amin 235/35 zr20 Falken-ek feszülnek.A légrugó rendszer teljesen aktív, terhelés függő szintszabályzás, kanyarstabilitás segédlet.

A csomagtérben a gyári szervízajtó alatt található egy szervizcsati, ahonnan tölteni is lehet a tartály, de levegő forrásként is használható, ha matracot vagy kereket vagy akármit akarunk fújni(ha már van levegőnk, miért ne)"