Képzeljük el a következő jelenetet! 
Éppen a szokásos, Észtországban tartott gyorsulási versenyen vagyunk, egy elhagyott repülőtéren. Mindenhol erőgépek, versenyautók, amerre csak a szem ellát. Elgurul előttünk egy Chevrolet C1500 Sport Fleetside, utánfutóval. Az autó elég dögösen néz ki. Valószínűleg egy versenyautóhoz hozott felszerelést, alkatrészeket, ezért követni kezdjük, hogy lássuk, vajon milyen géppel áll majd rajthoz a sofőr és csapata. 
 
Na és ekkor szembesülünk azzal, hogy ez nem a csapat szervizkocsija, hanem maga a versenyautó! Ráadásul nincs csapat, csak a sofőr, aki lecsatolja az utánfutót, felbakolja a Chevy-t és elkezdi felszerelni a vaskos hátsó, majd a vékony első versenyfelniket. 
Aztán érkezik a következő sokk, mivel emberünk Finnországból érkezett a versenyre! (Körülbelül 500 km és több mint 8 óra utazásról beszélünk.) Semmiség? Akkor jobb ha felkészültök a következő információra. Ez az autó 1800 lóerő és napi használatban van! 
 
Az autó tulaja, Mikko, már 15 éve szerelgeti platósát. Az eltelt évek alatt került bele egy dupla turbós, Dart Little M Pro Series Chevy V8 a géptető alá. A Dart small block kovácsolt belsőt és versenyalkatrészeket kapott. Természetesen egyedi szívósor és leömlő is szerepel a listán és két darab, óriási, Holset HX55 turbó, valamint Nitrous Express nitrószett, ami 250 lovat enged szabadjára egy gombnyomásra. Az egészet MS3Pro egység vezérli. 
 
A beltér tökéletesen megfelel a versenyekhez, de azért sikerült úgy átalakítani, hogy a hétköznapi használat sem okoz gondot, így például az elektromos ablakok is megmaradtak. A gyári ülések helyére Sparco Circuit versenyülések és Schroth övek kerültek beszerelésre. Ezeken kívül, amerre csak nézünk, mindenhol puszta fém és karbonfelületeket látunk, illetve a tetőn a fékezőernyő nyitója is megtalálható. (Még jó!) 
 
Egyébként nem az volt a cél, hogy ilyen erős legyen. Inkább hobbicélból építgette Mikko a kocsit, aztán kigurult vele egy gyorsulásra 2015-ben és rögtön 10,1-es időt futott. Itt gurult el a gyógyszer és az volt a cél, hogy 10 másodperc alatt tudja le a 402 métert. Jelenleg 8,06 a legjobb ideje, 279 km/h-s célsebességgel, de Mikkonak ez nem elég. A jövőben szeretné elérni a 7 másodperces időt. 
Sok sikert hozzá! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters