Miért annyira nagyszerű az E90 M3? 
Egyrészt azért, mert az E90/92/93 az egyetlen olyan M3, amiben V8 motor dolgozik. Az S65 motor pedig 420 lóerőt és 400 Nm nyomatékot produkál. 
Másrészt azért, mert az E90 M3 teljesen különbözik a mezei E90-től. Oké, szélesebb, meg mások a lökhárítók, meg erősebb stb., de van még más is. Ha jól megnézitek, akkor ahhoz, hogy a motor elférjen, ugyanazt a frontot kapta, mint a kupé változat. Magyarán, kupé sárvédők, motorháztető van rajta, így kicsit hosszabb az eleje. 
Harmadrészt pedig az E36 óta nem volt 4 ajtós M3 gyárilag. 
 
Mitch Lebron egy Individual modellt birtokol, különleges, Neptunbalu Metallic színben. Már önmagában ettől is különleges az autó, de természetesen ennél többről van szó. Mitch a harmadik tulaja a kocsinak és szerencsére gondos gazdái voltak, mivel rendesen karbantartott, valóban megkímélt autó volt, amikor Mitch megvette. Persze ettől még a kötelező dolgokat el kellett végezni az autón, úgyhogy csapágyazás és teljes szerviz volt az első lépés. Ezt 2 év gondtalan használat követett, majd Mitch úgy döntött, szintet lép és beszerezte az ESS 625 Supercharger szettet, új injektorokat, Macht Schnell X-Pipe-ot a kipufogóhoz és Meisterschaft GT2 karbon elemet a jobb hűtés érdekében. Ezzel pedig 575 lóerőt és 555 Nm-t mértek keréken. 
 
Az évek alatt többféle kerék is volt az autó alatt. Volk Racing TE37, BBS E88, most pedig BBS E05, amik 9,5x19 és 11x19-es méretben töltik ki a kerékjáratokat, 265/30 és 295/30-as Toyo R888 gumikkal. A futómű Öhlins BMS Mi40Road&Track állítható szett, amivel tökéletesen lehet kanyarogni, a megállásról pedig 380-as és 355-ös tárcáskból álló nagy fékszett gondoskodik. 
 
Kívül Kohlenstoff karbon koptató tűnik fel elsőre, ami nem túl gyakori darab. Mindössze 3 darab létezik belőle a világon. Oldalt Forcewerkz karbon küszöbök, hátul pedig 3D Design diffúzor, BMW Performance kisszárny és egy nagyobb, Mode Carbon GTS szárny zárja a sort. 
Az utastérben piros bőrbelsőt találunk, ami az autó színéhez tökéletesen passzol. Bekerült egy Performance kormány és 5 pontos, Studio RSR bukócső, ami az autó színét kapta. 
 
Nincsnenek túlzások, mégis különleges az autó, ráadásul most már erőben sincs hiány, úgyhogy Mitch M3-a a legtökéletesebb 4 ajtós M3 jelenleg, legalábbis szerintem. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Ultimate Klasse