Vannak modellek, amik az évek alatt elvesztették azokat a tulajdonságaikat, amik miatt beégtek az emberek tudatába. Nézzük például a Toyota Corolla-t! Ma már egy megbízható, családi autó, ami gazdaságos, jól felszerelt és, ami a legfontosabb, unalmas. Igen. sajnos azt kell ,hogy mondjam, nincs bennük túl sok izgalom. A legújabb GR változat mondjuk már tartogat meglepetéseket, de eddig csak a külseje miatt fogott meg. (Ez legyen egy másik poszt majd, remélhetőleg egy esetleges teszt után.) 
 
Azonban ott van az ős, az AE86, ami egy szögletes, nem túl felszerelt, old school masina, viszont ebben rejlik a varázsa, mivel a motor elöl, a hajtás hátul található, könnyű, remek a súlyelosztása, és pörgős a 4A-GE motor. Kell ennél több? 
 
Oké, az AE86 vagy Hachiroku divat autóvá vált az évek alatt. Felnőtt egy generáció, akik látták a Youtube-on, hogy menő és lehet vele driftelni és kell egy, csak éppen a megkímélt darabok ára elszállt és egyre kevesebbet látni az utakon. Bevallom, hogy hiányoznak a 80-as, 90-es évek autói. Volt ezekben valami megmagyarázhatatlan kisugárzás és mindnek volt valami különlegessége, legyen az forma, motor, hajtás, vezethetőség, felszereltség, amitől kedvenccé válhatott. Ma meg érkeznek az egyforma guruló dobozok, amik már nem az örökkévalóságnak készülnek. 
 
Mondjuk az AE86 sem tart örökké, ezt a tulaj, Matty is jól tudta, úgyhogy az építés első lépéseként darabokra szedték a kocsit és minden rozsdát eltüntettek róla. Ha pedig már úgyis szét volt szedve, a sárvédőívek is nagyobbak lettek, hogy elférjenek a kerekek később, ráadásul így teljesen gyárinak néz ki a kocsi. A végén az egész autót lefújták Dark Karki Metallic színűre, felkerült egy CBY első lökös, D-Max küszöbök és hátsó lökhárító és egy TRD hátsó szárny. A fényszórók esetében Kouki (facelift) darabok kerültek beszerelésre, a díszrács pedig Zenki (korai modell), amiben ritka, sárga ködlámpák kaptak helyet. 
Az utastérben minden gyári. Fekete padlókárpitok, Recaro ülések és felújított, gyári műszerfal található. Egyedül a gyorszáras, DND kormány jelent változást. 
 
A géptető alatt egy teljesen felújított 4A-GE motor foglal helyet. A hengerfejet portolták, polírozták, bekerültek a 272-es tengelyek, erősebb szeleprugók és állítható fogaskerekek. Piros színben pompáznak a "trombiták" és Microtech LTX 10 vezérlő gondoskodik a stabil működésről. Az egyedi kipufogórendszer CK Racing leömlőtől indul. 
 
A futómű teljesen állítható. Ultimate Tokico HTS 102 és AJPS alkatrészekből áll. Cusco állítható toronycsapágy és toronymerevítő és Techno Toy alkatrészek szerepelnek még a listán. A megállásról Wilwood fékek gondoskodnak, az erő pedig TRD diffin keresztül jut el a kerekekhez. 
 
Szerintem nem is kell ennél több egy ilyen autó esetében. Imádnék egy ilyennel csapatni, de ez valószínűleg csak álom marad. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks