A Lancer Evolution X lezárt egy korszakot. A legvonzóbb Mitsubishi szériának számít, legalábbis szerintem, mivel van benne erő, jól vezethető és akár még arra is megfelel, hogy a családot vigyük vele hétvégenként. Léteznek pletykák, hogy visszatér a legendás modell, de eddig úgy tűnik, elég kicsi rá az esély. 
 
Albert Abundis egy Nissan Silvia S14 és két Infiniti G35 után döntött úgy, hogy kell neki egy "családi" autó, amit élvezettel lehet vezetni. Az STI és az EVO X között vacilált, majd győzőtt az utóbbi, mivel sokkal durvább a megjelenése mint a Subaru Impreza-nak. A géptető alatt 2 literes, 4B11T turbós motor dolgozik, 291 lóerővel, megvan az összkerékhajtás és mivel ez egy GSR változat, így 5 sebességes váltóval, 18-as Enkei felnikkel, Brembo fékekkel és Recaro ülésekkel, valamint egy elég nagy hátsó szárnnyal szerelték. Albert a megjelenésén és a teljesítményén akart változtatni a kocsinak. 
 
Első körben a karosszérián történtek változtatások. Olyan, mintha az egész Varis katalógust megrendelték volna. Varis '09 első lökhárító, V2 sárvédők, hátsó lökhárító, küszöbök, diffúzorok, B-oszlop takarók, hátsó lámpák, V1 karbon géptető, karbon GT-Euro hátsó szárny (1600 mm), karbon csomagtérajtó, JUN karbon visszapillantók, Cusco hátsó hűtőnyílások szerepelnek a listán, majd az egészet az Audi-ról ismerős Nardo szürke fólia borítja be. Érdekesek még az egyedi fényszórók és a titán rendszámtáblatartó. 
 
A futómű környékén Fortune Auto DSG Special Edition 500 állítható szett jelenti a változást, levegős "aircup" rendszerrel megbolondítva. Ezen felül Cusco, GT Spec, Whiteline és Carbing gyártmányú merevítők és stabilizátorok kerültek beépítésre. A kerékjáratokban 10,5x18-as Volk Racing TE37RT felnik forognak 275/35-ös Falken Azenis gumikkal, a felnik mögött pedig elöl 6, hátul pedig 4 dugattyús Endless fékek lassítják a kocsit, fém fékcsövekkel. 
 
A motort a JRP Performance építette át. Többek között, Enticed Motorsports kipufogó, Comp 6462 turbó, Tial lefújószelep és wastegate, Sheepey Race intercooler, Walbro benzinpumpa, RK Titanium csövezés, nagyobb injektorok szerepelnek a listán így pedig 600 és 700 lóerő között van Albert autójának a teljesítménye, ami bőven elég. 
 
Az utastérben Bride Low Max Gias2 ülések, Takata övek, 6 pontos Cusco csövezés, Ortiz Custom panel, amiben a Defi és AEM kiegészítő műszerek kaptak helyet, WC Lathe Werks titán váltógomb és kézifékgomb valamint a klímát kezelő gombok, Works Bell GTC-R levehető kormányagy, Key!s Racing 330-as kormány jelentik a változást, illetve bekerült pár karbon borítás is. 
 
Összességében egy jól összerakott, igazán JDM stílusú építést hozott ki Albert a gyári autóból. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street