Milyen az ideális pályagép? Könnyű, erős, pörgős. Ezek a legfőbb jellemzők. Az E34 viszont nem tartozik azon autók közé, amiket kifejezetten pályára terveztek volna. (Az M5-öt ne nézzük.) Alapvetően egy családi autó, amiből létezik kimondottan erős változat, de valójában arra találták ki, hogy a német autópályán, 200-as utazósebességgel, a lehető legkényelmesebben tudjunk eljutni a célhoz, miközben szól a zene és megy a klíma. A képeken látható autó meglepő módon tudja ezt is, de közben igazán jó időket lehet autózni vele a közeli versenypályán. 
 
Az alap egy 1995-ös 540i. 286 lóerő, 6 sebességes váltó. Kinézetre teljesen gyári, mindössze az Alpina toldat és a az AC Schnitzer hátsó szárny töri meg a vonalakat,  azonban a lemezek alatt Ground Control futómű található. Ennek a szettnek az a különlegessége, hogy Koni és Eibach alkatrészek is találhatóak benne. Elöl Race Hybrid állítható toronycsapágyak kerültek beépítésre. Racing Dynamics stabilizátorok és poliuretán szilentek teszik még merevebbé a kasznit. 
 
Egy ilyen autó esetében nagyon fontos a megfelelő fékerő is. Ezt elöl 6, hátul 4 dugattyús AP Racing nyergekkel, 355-ös és 335-ös tárcsákkal és Hawk versenybetétekkel oldották meg. A kerékjáratokban 9x17-es M-System felnik forognak. Itt most nincs se "dobócsillag" se turbina, csak a fekete küllők. A felnikre 225/40 Nitto NT555G2 gumikat húztak. 
 
Az M60 V8 kapott egy katalizátor nélküli, nyitott kipufogórendszert, DUDMD chip-et, JB Racing pehelysúlyú lendkereket, módosított, erősített kuplungot és E60 short shift szettet. Az erő a gyári diffiházba épített E46 M3, 3,62-es diffin keresztül érkezik meg a hátsó kerekekhez. 
 
Ezen felül még mosolygós, európai Hella lámpák, combtámaszos bőrbelső, Nardi kormány szerepel a listán. Ez nem egy stancemasina, nem showcar. Egy tökéletes pályaautó, amivel hétköznap is vidáman lehet bevásárolni járni, vagy hétvégén meglátogatni a nagyszülőket. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks