A Volvo V90 megtestesíti mindazt, ami egy benzinvérű családapának fontos. Sportos megjelenés, megfelelő méret és biztonság. Erik Johnson már akkor beleszeretett az autóba, amikor bemutatták és azt is tudta, hogy R felszereltségű modellre lesz szüksége. 2018-ban sikerült is megvásárolnia a kocsit, de akkor még nem voltak nagy tervei vele. 
 
Első körben csak minden feliratot feketére fújt, feldobott egy szett 21"-os XC90 felnigarnitúrát a tetőt pedig feketére fóliázta. Mivel zavarta a túl nagy hézag a felnik és a sárvédőívek között, ezért elkezdett kutakodni a megfelelő megoldás után, de meglepődve tapasztalta, hogy nem létezik normális és elérhető árú ültetőszett, úgyhogy elkezdett levegős rendszerben gondolkodni. Ebben a Sadistic Iron Werks csapata segített neki, amiből aztán az következett, hogy elkészült az első levegős V90 R-Design és így meghívást kapott a SEMA Show-ra is. 
 
Ahhoz viszont, hogy nyugodtan kiállíthassa az autót, szükség volt még néhány módosításra. Az XC90 felnik helyére egyedi, 21"-os Apex 3.0 felnik kerültek, 255/30 méretű Toyo Proxes gumikkal szerelve. Ezek a felnik kovácsolt, kétrészes darabok és nem 40, hanem 20 csavaros változatok, amitől sokkal könnyebbek. 
 
Az utastérben mindent bőr borít. Az R-Design ülések tökéletesen körülölelik a sofőrt és elektromosan 8 ponton lehet állítani, valamint fűthetőek is. Ehhez igazodik a bőrkormány is, ami lakkfekete betéteket kapott a nyomógombok körül. Középen egy 12,3"-os érintőkijelző található, amiről mindent IS beállíthatunk kedvünkre. A 8 fokozatú váltó karja mellett pedig megtaláljuk a levegős rendszer vezérlőjét, ami az Accuair gyártmánya. Az e-Level vezérlő tökéletesen illeszkedik a belső dizájnjához. A hátul ülők is fejedelmi kényelemben utazhatnak a sports, dönthető ülésekben. A csomagtér óriási. Egyedül az ENDO-CVT tartály foglal némi helyet egy külön "dobozban". Ha lehajtjuk az üléseket, akkor láthatóvá válik a hardline csövezés is. 
 
Az autóban egyébként egy 4 hengeres, 2 literes, turbós motor dolgozik, mind a 4 kereket hajtva, 316 lóerővel és 400 Nm nyomatékkal, amit 2200-as fordulattól már érezni lehet, egészen 5400-ig. 0-ról 100-ra pedig mindössze 5,5 másodpercre van szüksége, ami egy ekkora autó esetében igen jó eredménynek számít. 
 
Ez a kocsi egyszerűen tökéletes! Megvan benne minden, amire egy olyan családapának szüksége van aki szereti a megbízható, erős autókat, de akár kiállításokra, találkozókra is ki akat látogatni szabad idejében. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: FCP Euro